legion Opublikowano 9 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2024 (edytowane) Cześć Jak auto mi stoi przez pare dni to widzę na flanszy reduktora kropelkę oleju. Jak auto jeździ co dzień to nie ma. Widać na wszystkim w okolicy ze jest delikatne zasmarkane olejem (ale nie aż tak aby była uwalone). Zastanawiam się czy wymiana to czy problem . Ktoś robił i może podpowiedzieć. Czy do zdjęcia / włożenie nowej potrzebny jest jakiś ściągacz czy da się to wykonać delikatnie śrubokrętem. Zakładam ze potrzeba spuścić olej przed i zalać po - jaki olej polecacie zalać po operacji. Pozdrawiam. Rafał. Edytowane 9 Lutego 2024 przez legion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1621 Opublikowano 10 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2024 W dniu 9.02.2024 o 09:35, legion napisał: Cześć Jak auto mi stoi przez pare dni to widzę na flanszy reduktora kropelkę oleju. Jak auto jeździ co dzień to nie ma. Widać na wszystkim w okolicy ze jest delikatne zasmarkane olejem (ale nie aż tak aby była uwalone). Zastanawiam się czy wymiana to czy problem . Ktoś robił i może podpowiedzieć. Czy do zdjęcia / włożenie nowej potrzebny jest jakiś ściągacz czy da się to wykonać delikatnie śrubokrętem. Zakładam ze potrzeba spuścić olej przed i zalać po - jaki olej polecacie zalać po operacji. Pozdrawiam. Rafał. A poci się przy wyjściu na wal tylny czy na wal przedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 12 Lutego 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2024 Na wał przedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1621 Opublikowano 12 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2024 6 godzin temu, legion napisał: Na wał przedni. To olej do spuszczenia. Potem odkręcenie flanszy. Demontaz uszczelniacza można delikatnie śrubokrętem. Olej zalecany przez producenta. Nie pamiętam dokładnie ale tam chyba atf dextron III w ilości 2 litrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 13 Lutego 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2024 Zakładam ze ten uszczelniacz tez powinienem wymienić ? Czy to będzie 32140M(flansza) i 32133X(uszczelniacz o którym piszesz). Czy przy wymianie coś tam jeszcze trzeba ogarnąć ?. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1621 Opublikowano 13 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2024 2 godziny temu, legion napisał: Zakładam ze ten uszczelniacz tez powinienem wymienić ? Czy to będzie 32140M(flansza) i 32133X(uszczelniacz o którym piszesz). Czy przy wymianie coś tam jeszcze trzeba ogarnąć ?. Z góry dzięki. Tylko uszczelniacz możesz wymienic. I przy okazji demontażu walu przedniego sprawdzic jego krzyżaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 15 Lutego 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 taki mam plan. A warto wkładać krzyżaki z opcja smarowania czy jest to przereklamowane. Masz jakaś dobra firmę (do krzyżaka ) do polecenia (wiem temat rzeka jak z każdą częścią) zdjęcie poglądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1621 Opublikowano 15 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 2 godziny temu, legion napisał: taki mam plan. A warto wkładać krzyżaki z opcja smarowania czy jest to przereklamowane. Masz jakaś dobra firmę (do krzyżaka ) do polecenia (wiem temat rzeka jak z każdą częścią) zdjęcie poglądowe. Pewnie ze warto pod warunkiem że chociaż raz do roku będziesz ten smar tam uzupełniał. GKN jest dobra firma robia przeguby . najlepsze byłyby oryginalne chociaż cena 600za sztuke raczej mija się ze zdrowym rozsądkiem. Zamontujesz co będzie dostępne i przy normalnym użytkowaniu kilka lat pojeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi