PiotrPath Posted February 11 Share Posted February 11 Witam mam pytanie co do nissana pathfinder r50 chodzi mi o przełącznik przy przełącznikach grzania siedzeń o oznaczeniu S A/T i taka śnieżka do czego on służy?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin1621 Posted February 13 Share Posted February 13 W dniu 11.02.2024 o 19:28, PiotrPath napisał: Witam mam pytanie co do nissana pathfinder r50 chodzi mi o przełącznik przy przełącznikach grzania siedzeń o oznaczeniu S A/T i taka śnieżka do czego on służy?? Nigdy nie miałem r50 ale idąc tokiem zdrowego rozsądku wydaje mi się że jest to przelacznik trybu jazdy po sliskich nawierzchniach gdzie skrzynia automatyczna przełączona na śnieżynke rusza z 2giego biegu I uzywa niższych parti obrotowych to zmiany biegu I nie pozwala na jazdę na 5. Ale to jest do doczytania w instrukcji zapewnie. A przełączona na S w zależności czy jest to skrot od SLOW czy od SPORT będzie zwiększać lub zmniejszać udzial kontroli trakcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts