PRIMAR Posted February 15, 2024 Share Posted February 15, 2024 Nie wiem czy wiecie (bo ja nie wiedziałem), że nasze J12 mają nadwozie wykonane głównie z tworzywa sztucznego - jak Trabanty. Nie przeszkadza mi to jakoś, ale jestem trochę zdziwiony. W każdym razie, w przypadku konieczności naprawy nadwozia sformułowanie "Jadę do blacharza" będzie grubym nadużyciem. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumimis Posted February 15, 2024 Share Posted February 15, 2024 A mógłbyś doprecyzować które elementy są z tworzywa? Bo z tego co mi wiadomo to pokrywa bagażnika jest z tworzywa (kompozyt z włókna węglowego); maska, przednie błotniki; drzwi przednie i tylne są z aluminium. A to co oznaczyłeś jako blacha to stal wysokogatunkowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRIMAR Posted February 15, 2024 Author Share Posted February 15, 2024 Widzisz, całe życie człowiek się uczy. Dziękuję za skorygowanie. Sprawdzałem magnesem i nie skojarzyłem, że to może być aluminium, bo tworzywa sztuczne wchodzą teraz wszędzie szeroką ławą. Generalnie wpis był w zamyśle trochę żartobliwy. ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
huling Posted February 16, 2024 Share Posted February 16, 2024 Mnie w salonie mówili, że przednia i tylna klapa też są z aluminium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquariusmax Posted March 1, 2024 Share Posted March 1, 2024 (edited) Maska, przednie błotniki i drzwi są z aluminium. Dach, pasy dachowe, tylne błotniki są ze stali. Klapa jest z plastiku. Edited March 1, 2024 by aquariusmax Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts