grand177 Posted February 21, 2024 Share Posted February 21, 2024 (edited) Witam, Od dwóch miesięcy jestem posiadaczem Nissana Qashqai 1,3 DIG-T MHEV . Zauważyłem, że podczas ruszania samochód bardzo późno reaguje na gaz. Najgorzej jest podczas cofania i zmiany biegu na drive. Zanim auto zaskoczy i ruszy to jest odstęp 4-5sek. Czy to jest normalne w tych skrzyniach ? Edited February 21, 2024 by grand177 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exit Posted February 21, 2024 Share Posted February 21, 2024 Czasami mam takie odczucia. W trybie sport tego nie odczuwam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olo Posted February 21, 2024 Share Posted February 21, 2024 3 godziny temu, grand177 napisał: Witam, Od dwóch miesięcy jestem posiadaczem Nissana Qashqai 1,3 DIG-T MHEV . Zauważyłem, że podczas ruszania samochód bardzo późno reaguje na gaz. Najgorzej jest podczas cofania i zmiany biegu na drive. Zanim auto zaskoczy i ruszy to jest odstęp 4-5sek. Czy to jest normalne w tych skrzyniach ? Typowa turbodziura -mniej gazu przy ruszaniu i można się przyzwyczaić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrew Posted February 21, 2024 Share Posted February 21, 2024 9 godzin temu, grand177 napisał: Najgorzej jest podczas cofania i zmiany biegu na drive. Zanim auto zaskoczy i ruszy to jest odstęp 4-5sek. Czy to jest normalne w tych skrzyniach ? U mnie w 2 sek. (tak na oko) zmieni R na D przy nieaktywnym SS. Jest to irytujące po przesiadce z manuala, ale do zaakceptowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts