Lukasz_rpz Opublikowano 26 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2024 (edytowane) Witajcie, Usterka ma charakter nieregularny. Zdarza się, że nie wchodzi na obroty powyżej 3 tys. Szarpie i trzyma w tym pułapie. Problem ustaje jak się zatrzymam i przegazuję porządnie. Wówczas mam już spokój.DPF wykluczam ponieważ codziennie auto jedzie 50 km autostradą z prędkościami 120-140 km/h. Podpowiedzcie proszę, co to może być, gdzie zajrzeć - co sprawdzić ?? Edytowane 1 Marca 2024 przez Lukasz_rpz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_rpz Opublikowano 1 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2024 (edytowane) Problem się nasila, auto po chwili jazdy jakby traciło moc, turbo działa ale załącza się dość późno i ospale rozpędza auta. To nie jest ten Qashqai którego kupiłem ... Poprzednio wymieniłem już elektrozawór podciśnienia turbiny, ten po prawej z wejściem na dwa wężyki. Chciałbym poddać jakiejś diagnostyce to co tańsze zanim zapadnie decyzja o regeneracji turbiny. czujnik doładowania turbiny, przepływomierz może EGR ? Co radzicie ..... ? Edytowane 1 Marca 2024 przez Lukasz_rpz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi