Lukasz_rpz Posted February 26, 2024 Share Posted February 26, 2024 (edited) Witajcie, Usterka ma charakter nieregularny. Zdarza się, że nie wchodzi na obroty powyżej 3 tys. Szarpie i trzyma w tym pułapie. Problem ustaje jak się zatrzymam i przegazuję porządnie. Wówczas mam już spokój.DPF wykluczam ponieważ codziennie auto jedzie 50 km autostradą z prędkościami 120-140 km/h. Podpowiedzcie proszę, co to może być, gdzie zajrzeć - co sprawdzić ?? Edited March 1, 2024 by Lukasz_rpz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz_rpz Posted March 1, 2024 Author Share Posted March 1, 2024 (edited) Problem się nasila, auto po chwili jazdy jakby traciło moc, turbo działa ale załącza się dość późno i ospale rozpędza auta. To nie jest ten Qashqai którego kupiłem ... Poprzednio wymieniłem już elektrozawór podciśnienia turbiny, ten po prawej z wejściem na dwa wężyki. Chciałbym poddać jakiejś diagnostyce to co tańsze zanim zapadnie decyzja o regeneracji turbiny. czujnik doładowania turbiny, przepływomierz może EGR ? Co radzicie ..... ? Edited March 1, 2024 by Lukasz_rpz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts