JAmaTO Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca Witam. Tematem jest Nissan murano Z51 2009 rok 4x4 3,5l benzyna. Mam taki problem z atakiem, gdyż jak wrzucę R-kę lub D i ruszam czy to do przodu lub do tyłu jest szarpnięcie, łupnięcie. Dodam, że podczas jazdy tego nie ma. Ktoś coś wie może na ten temat ???. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAmaTO Opublikowano 6 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca Witam. Zrobiłem jeszcze test ruszania w przód i tył i jest to odczuwalne 99 procentach przy ruszaniu do przodu przy zmianie biegu R-ki na Drive i w sumie przy gwałtownym ruszaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsow Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca Cześć. Ja "walczę" z podobnym problemem tylko że w dci. Pierwsze co zauważyłem a raczej usłyszałem to odgłosy stuku metalicznego jak by jakąś blacha uderzała o wydech. Wymieniłem zawieszenie wydechu, prawie wszystkie poduszki silnika i odgłos pojawia się rzadziej. Ale jak pojechałem na kanał t SWo akurat nic nie było słychać jak to bywa ?. Ale ostatnio wyczaiłem że jak zmieniam z D na R i odwrotnie to słychać lekkie uderzenie i obstawiam że to wał. Ale teraz nie ma jak tego sprawdzić. A co do szarpnięcia to wyczytałem że jest to związane z załączeniem napędu i to ma sens. Jak będę coś więcej wiedział to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAmaTO Opublikowano 13 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca Spoczko dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJach Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia Cześć W moim Z51 jest dokładnie tak samo, Skrzynia po remoncie i dodatkowo wymieniony przedni mechanizm różnicowy ( pierwszy miał całkowicie bezzębne koło zębate). Zakładałem że może tylny mechanizm różnicowy ma jakiś luz. Bo skoro przedni się zużył to może tylny jest w podobnym stanie. Faktem jest że w poprzednim Z50 nie było takiego problemu do samego końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAmaTO Opublikowano 4 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia Ja jeszcze obstawiam poduszki silnika olejowe przednia i tylna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi