Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Trwałe plamy na wyświetlaczu 12 cali

seta21
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.10.2024 o 17:09, fruko napisał:

Niestety ale sa inne wymiarami , kształtem

Ja mam wrażenie, że są identyczne ...

• 4 miesiące temu...

Ok u mnie po 2 latach pojawił się wytarty obszar w miejscu gdzie stuka się w OK. Dopiero teraz to zauważyłem bo ekran zwykle jest w tym rejonie popalcowany i tego nie widać. Tak więc będę musiał się udać do aso ciekawy jestem jak na to zareagują.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

[OK] powinienem być uciekający, co jakiś czas w innym miejscu, wtedy użycie by się rozłożyło, jak w dyskach SSD zapisy.

Edytowane przez aquariusmax

mozna tez kliknac lewe ikony zamiast ok

obawiam sie ze nie obejmuje. w sumie zwykle ślady użytkowania 

ja tez mam lekki slad w tym miejscu, poza tym brak rys na razie. uzywam bardzo miekkiej ściereczki od Zosi, ktora nie rysuje. chyba jednak okleję ekran. 

Kolega reklamował w Elblągu i zrobili "coś", że śladów nie ma. Prawdopodobnie zmyli tą powłokę bo raczej jej "od ręki" nie zregenerowali. Efekt jest OK. W porównaniu z moim oklejonym ekranem nie widzę jakiejś istotnej różnicy w użytkowaniu.

To powiem tak, mój J12B FL po dokładnie pół roku wygląda tak:

image.thumb.jpg.efd676c537700d4e36d3fdaccefc2b13.jpg

Przetarty może 3 razy chusteczką do okularów. Używam tylko opuszków do obsługi ekranu. Dzięki Wam teraz wiem, że oddaje to na reklamację.

8 minut temu, krzyleszcz napisał:

To powiem tak, mój J12B FL po dokładnie pół roku wygląda tak:

image.thumb.jpg.efd676c537700d4e36d3fdaccefc2b13.jpg

Przetarty może 3 razy chusteczką do okularów. Używam tylko opuszków do obsługi ekranu. Dzięki Wam teraz wiem, że oddaje to na reklamację.

Auto na gwarancji to reklamuj. Wymieniaja panel bez problemu

• Thanks 1

W środę odbieram nowego J12B. I widzę, że folia musi być. Sądziłem, że poradzili sobie z tymi ekranami, ale niestety w J12B siedzą te same ekrany z tym samym problemem. 

56 minut temu, seta21 napisał:

W środę odbieram nowego J12B. I widzę, że folia musi być. Sądziłem, że poradzili sobie z tymi ekranami, ale niestety w J12B siedzą te same ekrany z tym samym problemem. 

Ja bym sugerował w przypadku samodzielnego montażu szkła ochronnego aby nie używać przed montażem środka dołączonego do oczyszczenia ekranu. Zazwyczaj jest to jakiś roztwór na bazie spirytusu,

który może uszkodzić powłokę. Delikatne przetarcie mikrofibrą na sucho powinno wystarczyć.