Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Szukam pomocy.

Kris2024#
 Share

Recommended Posts

Może miał ktoś podobny przypadek, po wymianie wtryskiwaczy w nissanie QashQai 1,5dci oraz regeneracji turbo auto po przejechaniu około 100km zaczęło szarpać podczas jazdy i zapalił się czerwony czek engine po wyłączniu auta na chwilę było ok i zapaliła się kontrolka silnika żółta po chwili także kontrolka silnika czerwona. Auto straciło moc momentalnie. Dziś po podpięciu pod kompa wykazało błąd przerwanie obwodu wtryskiwacza na 1 cylindrze. Ręce mi opadają bo ciul wie gdzie szukać przyczyny usterki.Może ktoś pomoże będę wdzięczny za każde informacje. 

1. czy sam wiemieniałeś wtryskiwacz

2. czy był adoptowany

3. jaka jest wartość pomiaru wtryskiwaczy - powinno być 160 do 220 k

4. turbo raczej bez wpływu (raczej)

5. Zakładam, że wymieniał profesjonalista więc wal jak w dym z reklamacją. To nie jest wymiana filtra kabinowego tylko elektroniki która włada komputer.

Warsztat wymieniał wszystko. Właśnie dziś wstawiłem zpowrotem auto na reklamację. Ale widzę że nie wiedzą co może być przyczyną. Jutro mają patrzeć na wiązki od wtryskiwaczy i kostki może tam coś nie tak.Jestem laik ale też obstawiam raczej na elektronikę.