karinka885 Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca (edytowane) Witam serdecznie wszystkich grupowiczow ? Kupiłam dzisiaj qashqai j10 2.0 PB 2010 r. Mam pytanie dotyczące świateł mijania , czy wszystkie j10 mają tak kiepskie światła mijania ( takie jest moje odczucie ) Mam światła soczewkowe . Proszę o jakieś rady jak polepszyć te światła. Z gory dziękuję Pozdrawiam Edytowane 16 Marca przez karinka885 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maliniak Opublikowano 17 Marca Udostępnij Opublikowano 17 Marca Witam, Ja mam rocznik 2013 lampy po lifcie i niestety również miałem bardzo słabe światła z najlepszymi żarówkami OSRAM NIGHT BREAKER LASER H7. Zakupiłem retrofity PHILIPS - H7 / H18 ULTINON ACCESS LED - 6000K i jest dużo dużo lepiej. Oczywiście na dzień dzisiejszy jest to nielegalne, ale w reflektorze soczewkowym z takim ledem nikogo nie oślepiam ponieważ soczewka ma odcięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karinka885 Opublikowano 18 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 21 godzin temu, maliniak napisał: Witam, Ja mam rocznik 2013 lampy po lifcie i niestety również miałem bardzo słabe światła z najlepszymi żarówkami OSRAM NIGHT BREAKER LASER H7. Zakupiłem retrofity PHILIPS - H7 / H18 ULTINON ACCESS LED - 6000K i jest dużo dużo lepiej. Oczywiście na dzień dzisiejszy jest to nielegalne, ale w reflektorze soczewkowym z takim ledem nikogo nie oślepiam ponieważ soczewka ma odcięcie. Dziękuję za odpowiedź ? Właśnie też myślałam nad tym rozwiązaniem ? Proszę mi powiedzieć jeszcze , czy po zamontowaniu żarówek nie wyskoczył błąd o spalonej żarówce? I czy zarowka bez problemu zmieściła się w lampie ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maliniak Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca Brak błędu o spalonej żarówce, konstrukcja LEDów Philipsa te co podałem są zgodne z H7 więc bez problemu się zmieści i nic nie trzeba przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karinka885 Opublikowano 19 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca Dziękuję za informację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galador Opublikowano 20 Marca Udostępnij Opublikowano 20 Marca (edytowane) A czy ktoś próbował Ultinon Pro? np. 9100. Bo mam mijania xenony, ale drogowe zwykłe H7 i jak się drogowe dołącza to pomarańczowe światło wygląda obrzydliwie. A przecież drogowe nie są asymetryczne jak mijania i nie mają ustawianej linii podziału bo używa się ich właśnie jak nic nie jedzie z naprzeciwka. Więc to, że nawet nie mają homologacji to tylko nieduży mandacik w razie stłuczki jeśli ktoś na nie zwróci uwagę. Na przegląd można pojechać z H7 założonymi. Edytowane 20 Marca przez galador Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi