Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

"Oświetlenie ambientowe rozbudowane" - czy ktoś widział?

gumimis
 Share

Recommended Posts

Wg. opisu wyposażenia wersje Tekna i Tekna+ powinny być wyposażone w "Oświetlenie ambientowe rozbudowane" uwzględniające boczki drzwi, deskę rozdzielczą i konsolę centralną.
Boczki drzwi mają ledy, konsola centrala też (pasek wokół skrzyni). Natomiast oświetlenia deski rozdzielczej nie mogę znaleźć. ? Szukałem ja, szukali panowie w salonie w i ASO. Salon miał kontaktować się z Nissanem i wrócić do mnie z odpowiedzią.  Oczywiście cisza, BOK mnie olał.
Czy ktoś wie lub widział oświetlenie ambientowe deski rozdzielczej?

LED.JPG

Edited by gumimis

W dniu 21.03.2024 o 20:22, gumimis napisał:

oświetlenia deski rozdzielczej nie mogę znaleźć

Też nie mogę znaleźć :) Mam tylko w boczkach przednich drzwi i konsoli centralnej (wersja identyczna jak Twoja).

Nawet w ustawieniach na ekranie podczas regulacji intensywności oświetlenia ambientowego schematycznie pokazane jest podświetlenie w boczkach i konsoli centralnej. Znowu coś księgowi "ukroili" ? ?

Ciężko powiedzieć - w cennikach jest tak opisane od początku 2021.

Na brytyjskiej stronie piszą tylko o drzwiach i konsoli centralnej: "Welcome Light and Doors with Console Tray Ambient Lighting"

• 2 months later...

W wersji E-power chodzi o oświetlenie selektora wyboru jazdy(lewarka). W moim aucie (Tekna) "lewarek" jest podświetlony dookoła paskiem LED, w niższych wersjach pasek jest czarny, niepodświetlony. Świeci się tylko dookoła lewarka, czyli konsola centralna.

Zawsze można dorobić swoje 😁

W drzwiach i na desce będzie trudno ale przestrzeń na nogi (przód, tył) i podświetlenie ładowarki jak widać do ogarnięcia. W tym wypadku wszystko ściemnia się i rozjaśnia razem z oryginalnym oświetleniem więc wygląda i działa jak oryginał. 

20240524_220243.jpg

20240414_163816.jpg

20240417_194138.jpg

• Like 1