gumimis Posted March 21, 2024 Share Posted March 21, 2024 (edited) Wg. opisu wyposażenia wersje Tekna i Tekna+ powinny być wyposażone w "Oświetlenie ambientowe rozbudowane" uwzględniające boczki drzwi, deskę rozdzielczą i konsolę centralną. Boczki drzwi mają ledy, konsola centrala też (pasek wokół skrzyni). Natomiast oświetlenia deski rozdzielczej nie mogę znaleźć. ? Szukałem ja, szukali panowie w salonie w i ASO. Salon miał kontaktować się z Nissanem i wrócić do mnie z odpowiedzią. Oczywiście cisza, BOK mnie olał. Czy ktoś wie lub widział oświetlenie ambientowe deski rozdzielczej? Edited March 21, 2024 by gumimis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroSz Posted March 25, 2024 Share Posted March 25, 2024 W dniu 21.03.2024 o 20:22, gumimis napisał: oświetlenia deski rozdzielczej nie mogę znaleźć Też nie mogę znaleźć Mam tylko w boczkach przednich drzwi i konsoli centralnej (wersja identyczna jak Twoja). Nawet w ustawieniach na ekranie podczas regulacji intensywności oświetlenia ambientowego schematycznie pokazane jest podświetlenie w boczkach i konsoli centralnej. Znowu coś księgowi "ukroili" ? ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumimis Posted March 25, 2024 Author Share Posted March 25, 2024 Ciężko powiedzieć - w cennikach jest tak opisane od początku 2021. Na brytyjskiej stronie piszą tylko o drzwiach i konsoli centralnej: "Welcome Light and Doors with Console Tray Ambient Lighting" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sailor88 Posted May 28, 2024 Share Posted May 28, 2024 W wersji E-power chodzi o oświetlenie selektora wyboru jazdy(lewarka). W moim aucie (Tekna) "lewarek" jest podświetlony dookoła paskiem LED, w niższych wersjach pasek jest czarny, niepodświetlony. Świeci się tylko dookoła lewarka, czyli konsola centralna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
InzynierPraktyk Posted May 31, 2024 Share Posted May 31, 2024 Zawsze można dorobić swoje 😁 W drzwiach i na desce będzie trudno ale przestrzeń na nogi (przód, tył) i podświetlenie ładowarki jak widać do ogarnięcia. W tym wypadku wszystko ściemnia się i rozjaśnia razem z oryginalnym oświetleniem więc wygląda i działa jak oryginał. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts