uzyiel85 Opublikowano 27 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2024 Hej mam pytanie Czy ktoś już miał może test/ zdarzenie z BSI i jak to działa? I czy jest seryjnie w każdym modelu. Pytam gdyż w instrukcji w opcjach martwego pola jest 2 pozycję ostrzeżenie oraz interwencja Ja u siebie mam tylko ostrzeżenie do wyboru jak macie koledzy u siebie? Bo nie wiem czy mam ten system BSI czy nie?bo niby był seryjnie niezależnie od wersji a dziwi mnie brak opcji interwencja do wyboru. Dzięki z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 28 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2024 (edytowane) Każda wersja Qashqai ma taki sam pakiet bezpieczeństwa jazdy, choć wyższe wersje mają więcej systemów parkowania np. MOD, a najwyższe więcej czujników z boku i asystenta jazdy/parkowania. System interwencji działa, bo mnie już uchronił od spotkania się bokiem z innym samochodem na lewym pasie. Byłem zaaferowany jazdą przez pierwsze kilometry i mnie dość zdecydowanie "ściągnął" z powrotem na prawy pas (poprzez przyhamowanie prawego koła), pomimo włączonego kierunkowskazu. Edytowane 28 Marca 2024 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzyiel85 Opublikowano 28 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2024 Ok dzięki a też e opcjach asystenta w pozycji martw pole masz tylko ostrzeżenia do wyboru czy coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzyiel85 Opublikowano 28 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2024 A jeszcze jedno włączył ci się system jak jechałeś na propilocie czy tempomacie? Czy w normalnej jeździe bez wspomagania jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi