uzyiel85 Posted March 27, 2024 Share Posted March 27, 2024 Hej mam pytanie Czy ktoś już miał może test/ zdarzenie z BSI i jak to działa? I czy jest seryjnie w każdym modelu. Pytam gdyż w instrukcji w opcjach martwego pola jest 2 pozycję ostrzeżenie oraz interwencja Ja u siebie mam tylko ostrzeżenie do wyboru jak macie koledzy u siebie? Bo nie wiem czy mam ten system BSI czy nie?bo niby był seryjnie niezależnie od wersji a dziwi mnie brak opcji interwencja do wyboru. Dzięki z gory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquariusmax Posted March 28, 2024 Share Posted March 28, 2024 (edited) Każda wersja Qashqai ma taki sam pakiet bezpieczeństwa jazdy, choć wyższe wersje mają więcej systemów parkowania np. MOD, a najwyższe więcej czujników z boku i asystenta jazdy/parkowania. System interwencji działa, bo mnie już uchronił od spotkania się bokiem z innym samochodem na lewym pasie. Byłem zaaferowany jazdą przez pierwsze kilometry i mnie dość zdecydowanie "ściągnął" z powrotem na prawy pas (poprzez przyhamowanie prawego koła), pomimo włączonego kierunkowskazu. Edited March 28, 2024 by aquariusmax Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzyiel85 Posted March 28, 2024 Author Share Posted March 28, 2024 Ok dzięki a też e opcjach asystenta w pozycji martw pole masz tylko ostrzeżenia do wyboru czy coś jeszcze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzyiel85 Posted March 28, 2024 Author Share Posted March 28, 2024 A jeszcze jedno włączył ci się system jak jechałeś na propilocie czy tempomacie? Czy w normalnej jeździe bez wspomagania jazdy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts