Romanek100 Opublikowano 28 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2024 Witam Nissan NOTE E11 1.5 DCI 2010 Nie działają wycieraczki w trybie pracy przerywanej i tylko wtedy. Jak się przełączy na tryb przerywany, to raz pojadą i na tym koniec, to samo jest przy zwiększaniu, bądź zmniejszaniu częstotliwości działania wycieraczek - raz i koniec. Proszę o wyrozumiałość. Szukałem trochę rozwiązania mojego problemu i powiem szczerze, że jakoś nie znalazłem. Skłaniałbym się do tego, że to pewnie przekaźnik. Powie mi ktoś gdzie dokładnie się znajduje przekaźnik od przednich wycieraczek? Skrzynka bezpieczników, która znajduje się w komorze silnika (u mnie taka biała) - czy żeby się do niej dostać, to trzeba wyjmować lewy reflektor? Domyślam się, że pewnie tam jest przekaźnik. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 28 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2024 (edytowane) 8 godzin temu, Romanek100 napisał: Witam Nissan NOTE E11 1.5 DCI 2010 Nie działają wycieraczki w trybie pracy przerywanej i tylko wtedy. Jak się przełączy na tryb przerywany, to raz pojadą i na tym koniec, to samo jest przy zwiększaniu, bądź zmniejszaniu częstotliwości działania wycieraczek - raz i koniec. Proszę o wyrozumiałość. Szukałem trochę rozwiązania mojego problemu i powiem szczerze, że jakoś nie znalazłem. Skłaniałbym się do tego, że to pewnie przekaźnik. Powie mi ktoś gdzie dokładnie się znajduje przekaźnik od przednich wycieraczek? Skrzynka bezpieczników, która znajduje się w komorze silnika (u mnie taka biała) - czy żeby się do niej dostać, to trzeba wyjmować lewy reflektor? Domyślam się, że pewnie tam jest przekaźnik. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Miałem problem z przednimi wycieraczkami jakiś czas temu. Praca ich wyglądała tak że potrafiły się zatrzymać na środku szyby, lub wcale nie ruszyć. Auto wylądowało u elektryka który sprawdził między innymi przekaźnik, bezpiecznik. Następnie rozebrał podszybie i wymontował mechanizm oraz silniczek. Silniczek rozebrał, zregenerował, złożył z powrotem i do dzisiaj działają niezawodnie. Myślę że to ta droga. Może się mylę? Edytowane 28 Marca 2024 przez janio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanek100 Opublikowano 29 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2024 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź. Powiem do czego doszedłem wczoraj. Mianowicie: tylna wycieraczka działa w trybie pracy przerywanej, zaś przednie po włączeniu ruszą raz i tyle, ale jak się zwiększy lub zmniejszy pokrętłem częstotliwość, to też ruszą raz i staną. Sam nie wiem, może to wina manetki. Jako, że jak dla mnie najszybszym sposobem by dowiedzieć się co jest przyczyną jest wymiana manetki, dlatego też dziś zakupiłem i po świętach wymienię. Zobaczę, czy to coś da i się podzielę. Pozdrawiam Edytowane 29 Marca 2024 przez Romanek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi