Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana oświetlenia wnętrza i tablicy rejestracyjnej na LED / LEDy - białe światło

xtrail2024
 Share

Recommended Posts

Czy ktoś już podjął się tematu wymiany oświetlenia?

Chodzi mi o temperature barwową światła i ew. wymianę żarówek, jeśli w ogóle żarówki tam siedzą?

Udało mi się zdemontować oświetlenie tablicy rejestracyjnej, a konkretnie obudowę / klosz, ale nie udało się odczepić przewodu z kostką i nie wiem czy jest to jakiś element zespolony czy siedzi tam żarówka.

Na oświetleniu wnętrza zatrzymałem się przy tylnej kanapie, gdzie nie wyskoczyło mi to małe punktowe. Może troszkę mam obawy żeby nie uszkodzić.

Fajnie jakby ktoś podpowiedział jak to wyjąć / rozpiąć.

Edited by xtrail2024

Teraz to mnie kusi też wymienić żarówki wstecznego ?

A poważnie to dzięki za linka - nie znalazłem tego filmiku. Wychodzi na to, że trzeba ciągnąć na maksa i powinno wyjść, a bałem się, że coś urwę.

Nadal nie mam tylko rozkminionego tematu jak wymienić całe oświetlenie wnętrza, a chodzi mi o to, żeby niczego nie uszkodzić.

• 1 month later...

Jest sporo filmów jak to zrobić, część co prawda z USA ale to chyba jest podobne jak w europejskim.

najlepsze są te jak ludzie jedną ręką filmują a druga wybebeszja te lampki.

Edited by JJacek

• 2 months later...

Hej. Rozkminiał ktoś może kwestię wymiany żarówek kierunkowskazów przednich i tylnych na ledy? Ja spróbowałem z ledami które miałem z poprzedniego auta ale jest efekt szybkiego migania. Może podzieliłby się ktoś linkiem do zakupu sprawdzonych ledów?

A może ktoś coś o ledach do świateł cofania?

W dniu 3.08.2024 o 11:25, Fortran napisał:

Hej. Rozkminiał ktoś może kwestię wymiany żarówek kierunkowskazów przednich i tylnych na ledy? Ja spróbowałem z ledami które miałem z poprzedniego auta ale jest efekt szybkiego migania. Może podzieliłby się ktoś linkiem do zakupu sprawdzonych ledów?

A może ktoś coś o ledach do świateł cofania?

Zobacz tu https://www.sklepledowy.pl/pl/c/Nissan-X-Trail-IV/931/1/default/1/searchquery/Nissan

W dniu 4.08.2024 o 21:05, JJacek napisał:

Dzięki bardzo. Pozdrawiam 😀

Edit:

Ledy zakupione i zamontowane. Działają tak, jak powinny. Bez błędów i bez szybkiego migania.

Edited by Fortran

• 1 month later...