xtrail2024 Posted April 10, 2024 Share Posted April 10, 2024 (edited) Czy ktoś już podjął się tematu wymiany oświetlenia? Chodzi mi o temperature barwową światła i ew. wymianę żarówek, jeśli w ogóle żarówki tam siedzą? Udało mi się zdemontować oświetlenie tablicy rejestracyjnej, a konkretnie obudowę / klosz, ale nie udało się odczepić przewodu z kostką i nie wiem czy jest to jakiś element zespolony czy siedzi tam żarówka. Na oświetleniu wnętrza zatrzymałem się przy tylnej kanapie, gdzie nie wyskoczyło mi to małe punktowe. Może troszkę mam obawy żeby nie uszkodzić. Fajnie jakby ktoś podpowiedział jak to wyjąć / rozpiąć. Edited April 10, 2024 by xtrail2024 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasi Posted April 10, 2024 Share Posted April 10, 2024 Nie będzie podobnie? https://www.youtube.com/watch?v=XElLjAwfRaQ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtrail2024 Posted April 10, 2024 Author Share Posted April 10, 2024 Teraz to mnie kusi też wymienić żarówki wstecznego ? A poważnie to dzięki za linka - nie znalazłem tego filmiku. Wychodzi na to, że trzeba ciągnąć na maksa i powinno wyjść, a bałem się, że coś urwę. Nadal nie mam tylko rozkminionego tematu jak wymienić całe oświetlenie wnętrza, a chodzi mi o to, żeby niczego nie uszkodzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJacek Posted May 16, 2024 Share Posted May 16, 2024 (edited) Jest sporo filmów jak to zrobić, część co prawda z USA ale to chyba jest podobne jak w europejskim. najlepsze są te jak ludzie jedną ręką filmują a druga wybebeszja te lampki. Edited May 16, 2024 by JJacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fortran Posted August 3, 2024 Share Posted August 3, 2024 Hej. Rozkminiał ktoś może kwestię wymiany żarówek kierunkowskazów przednich i tylnych na ledy? Ja spróbowałem z ledami które miałem z poprzedniego auta ale jest efekt szybkiego migania. Może podzieliłby się ktoś linkiem do zakupu sprawdzonych ledów? A może ktoś coś o ledach do świateł cofania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJacek Posted August 4, 2024 Share Posted August 4, 2024 W dniu 3.08.2024 o 11:25, Fortran napisał: Hej. Rozkminiał ktoś może kwestię wymiany żarówek kierunkowskazów przednich i tylnych na ledy? Ja spróbowałem z ledami które miałem z poprzedniego auta ale jest efekt szybkiego migania. Może podzieliłby się ktoś linkiem do zakupu sprawdzonych ledów? A może ktoś coś o ledach do świateł cofania? Zobacz tu https://www.sklepledowy.pl/pl/c/Nissan-X-Trail-IV/931/1/default/1/searchquery/Nissan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fortran Posted August 4, 2024 Share Posted August 4, 2024 (edited) W dniu 4.08.2024 o 21:05, JJacek napisał: Zobacz tu https://www.sklepledowy.pl/pl/c/Nissan-X-Trail-IV/931/1/default/1/searchquery/Nissan Dzięki bardzo. Pozdrawiam 😀 Edit: Ledy zakupione i zamontowane. Działają tak, jak powinny. Bez błędów i bez szybkiego migania. Edited August 8, 2024 by Fortran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielpoz Posted September 10, 2024 Share Posted September 10, 2024 Po co kupować jakieś chińskie wynalazki no name skoro tańsze są produkty markowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts