marccc Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 (edytowane) Dzień dobry, piszę bo mam problem z moim jukiem w 1.5 DCI (diesel) z 2010r. Od jakiegoś czasu zaczęła zapalać się stale praktycznie po rozpoczęciu jazdy kontrolka ESP i zaczął mieć spalanie 10.5L - 11L/100km na mieście !! Na komputerze pokazuję się błąd z ABS'U C1130 i tylko to, szukałem wszędzie i nigdzie nie mogą dokładnie zidentyfikować co to za błąd i jak to naprawić (zależy mi najbardziej na spalaniu). W dodatku jakiś miesiąc temu na trasie stracił moc i zaczął drgać i zapalił się czerwony Check Engine i właśnie ta kontrolka ESP, i były 2 błędy 4-ty wtrysk i właśnie ten C1130, wtrysk już wymieniłem i liczyłem że ESP zgaśnie, a jednak niestety nie. Czy ten błąd i ta kontrolka może mieć coś wspólnego z tym wtryskiem czy to totalnie co innego i po prostu przypadek że zapaliło się w tym samym czasie? Więc jeśli ktoś miał do czynienia z tym samym problemem lub wie jak go rozwiązać, prosił bym żeby napisał jak. Pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2024 przez marccc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju123 Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zajrzyj tutaj może coś ci tam pomoże https://forum.nissanklub.pl/topic/88621-czy-ktos-pomoże-błąd-c1130-i-c-1132/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi