grabuss Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października W dniu 19.10.2024 o 00:55, aquariusmax napisał: Ja też miałem wzmacniane zimówki XL (Extra Load). Były bardzo twarde, bardziej niż letnie. Musiałem dawać mniejsze ciśnienie, bo lubię komfort. Jak nie ma wskazań (Qashqai to lekkie auto), to lepiej stosować miękkie opony. Też mam wzmacniane , mniejsze ciśnienie czyli jakie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanice77 Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października U mnie oryginalne 20 na zime a na lato 21 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ww1981 Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października 19 godzin temu, Pleur napisał: Bardziej mi się podobają te zimówki niż te "letnie" 17. Poniżej zdjęcia Dlatego zastanawiam się czy te czarne dać na lato, a na zimę założyć oryginalne x acenty 17". Ja mam białą perłę i te czarne bardziej by pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października (edytowane) 6 godzin temu, grabuss napisał: Też mam wzmacniane , mniejsze ciśnienie czyli jakie masz? J12 wymaga na szczęście chyba 2.3/2.1 przy każdym rozmiarze. J11 wymagał 2.6/2.4 dla rozmiaru 16". Nie byłem w stanie przy takimi ciśnieniu jeździć zimą na oponach XL (Nokian WR D4). Dawałem też 2.3/2.1 (mierzę zawsze z rana na zimnych). Teraz nie planuję zimowek (mało jeżdżę i w dodatku po mieście jedynie). Zobaczyny jak twardnieją zimą Continentale letnie. Edytowane 20 Października przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ww1981 Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października W dniu 19.10.2024 o 18:37, Pleur napisał: Bardziej mi się podobają te zimówki niż te "letnie" 17. Poniżej zdjęcia Dlatego zastanawiam się czy te czarne dać na lato, a na zimę założyć oryginalne x acenty 17". Ja mam białą perłę i te czarne bardziej by pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 27 Października Udostępnij Opublikowano 27 Października Został mi komplet felg Alutec singa black z oponami zimowymi z Nissana j11 i pytanie czy ten zestaw podejdzie pod j12fl?Rozstaw śrub 5x114ET 40Może też ktoś się orientuje czy zamontowane tam czujniki będą kompatybilne z nowym QQ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 27 Października Udostępnij Opublikowano 27 Października (edytowane) Obwód i średnica kół J12 są większe od tych w J11. Prawdopodobnie koła 16'' z J11 nie wejdą do J12 z powodu przeszkadzających zacisków hamulcowych, przy większych rozmiarach jest większa szansa, choć oczywiście wskazywana prędkość byłaby znacząco inna. Trzeba też zwrócić uwagę na inne ET od 18 cali w górę. Edytowane 27 Października przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 27 Października Udostępnij Opublikowano 27 Października Obwód i średnica kół J12 są większe od tych w J11. Prawdopodobnie koła 16'' z J11 nie wejdą do J12 z powodu przeszkadzających zacisków hamulcowych, przy większych rozmiarach jest większa szansa, choć oczywiście wskazywana prędkość byłaby znacząco inna. Trzeba też zwrócić uwagę na inne ET od 18 cali w górę.Nie dopisałem rozmiaru felg, a chodzi o 17 cali. W międzyczasie wrzuciłem w wyszukiwarkę oponeo i tam jeśli wierzyć ten model felgi jest dedykowana do j12FLWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 27 Października Udostępnij Opublikowano 27 Października 3 sezon jeżdżę J12 na zimowkach z felgą 17" ET 40 ,śruby 5*114,3 ,otwór 66,1 oryginał Nissan z J 11 pasują idealnie do tego opony R 17 215/65 Na lato mam R19 235/50 .Wysokość kół R 17 i R19 jest ta sama ,różnica jest w tym ,że zimowe koła R17 mają więcej gumy w stosunki do felgi ,a w letnich odwrotnie ,co wpływa oczywiście na wygląd ,ale to jest kwestia gustu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 27 Października Udostępnij Opublikowano 27 Października 3 sezon jeżdżę J12 na zimowkach z felgą 17" ET 40 ,śruby 5*114,3 ,otwór 66,1 oryginał Nissan z J 11 pasują idealnie do tego opony R 17 215/65 Na lato mam R19 235/50 .Wysokość kół R 17 i R19 jest ta sama ,różnica jest w tym ,że zimowe koła R17 mają więcej gumy w stosunki do felgi ,a w letnich odwrotnie ,co wpływa oczywiście na wygląd ,ale to jest kwestia gustu .O to mi chodziło, czyli rozmiar będzie ok. A jak z czujnikami? Zakodowań mam na j11. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października 13 godzin temu, 2pac napisał: O to mi chodziło, czyli rozmiar będzie ok. A jak z czujnikami? Zakodowań mam na j11. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Czujniki były już zamontowane w felgach oryg.Nissan z J11. Po zamontowaniu kół do QQ J12 i przejechaniu ok.2km same się uaktywniły bez mojej ingerencji w ustawienia. A tak na marginesie podstawowe parametry powinny być opisane na wewnętrznej stronie felgi, ważny parametr to otwór centrujący piasty dobrze dopasowany ,żeby nie stosować niepotrzebnie pierścieni centrujących. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października 14 godzin temu, 2pac napisał: O to mi chodziło, czyli rozmiar będzie ok. A jak z czujnikami? Zakodowań mam na j11. Pamiętaj o wymianie opon na większe, bo J11 ma 215/60/17, a J12 215/65/17. Reszta ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 9 Listopada Udostępnij Opublikowano 9 Listopada Felgi Alutec 8.5J x 19' na opony 235x50 R19 będą pasować do e power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARobert Opublikowano 10 Listopada Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 11 godzin temu, Ryszard48 napisał: Felgi Alutec 8.5J x 19' na opony 235x50 R19 będą pasować do e power Alutec ma certyfikaty na swoje felgi dla Nissana więc warto zobaczyć czy nie ma tam jakichś zastrzeżeń i dla jakich rozmiarów opon dana felga jest dedykowana. Przy ET40 chyba powinno to pasować. Widziałem bodajże w Ronalu, że przy tej szerokości felgi ten rozmiar opon nie jest zalecany ale niektórzy producenci bardziej się asekurują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi