legion Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Cześć Zdjąłem i wyczyściłem EGR + przepustnice i założyłem nowe podkładki bo stare już przepuszczały. Kupiłem wszystkie nowe OEM NIssan. Będę wdzięczny za informację z jakim momentem dokręcić EGR + przepustnice +rurę łącząca EGR z przepustnicą. Podczas odkręcania byłem zaskoczony ze było dość słabo dokręcone więc nie chce przekręcić aby nie zgnieść podkładek. Model 2012r 190km 2.5d EGR chłodzony. Rura łącząca EGR z przepustnica zwykła bez chłodzenia . Dzieki Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 (edytowane) Poniżej 2 zdjęcia z dokumentacji , zaskakuje mnie ze tak delikatnie się to dokręca - myślałem ze będzie z 40-60mn a tu proszę. Jeśli ktoś z mechaników ma inna opinię będę wdzięczny. Edytowane 17 Kwietnia 2024 przez legion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Jeśli dokumentacja techniczna producenta mówi,że ma być 10 Nm to ma być tyle. Jak by mi któryś z moich mechaników wpadł na pomysł ,że wie lepiej to płaci za uszkodzenia i szuka innej pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi