maciejtoya Posted May 7, 2024 Share Posted May 7, 2024 Witam. Mam problem z nissanem qashqai j10 polift 2011, 2.0 dci. Po wciśnięciu sprzęgła spadają obroty w okolice 500 i zaraz potem wracają do normy na około 800. Bardzo wyczywalne jest to gdy jest włączona klimatyzacja. Miał ktoś podobnie ? Co mogę z tym zrobić ? Gdzie szukać problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyk82 Posted May 7, 2024 Share Posted May 7, 2024 A jak pracuje skrzynia , biegi ładnie wchodzą ? Nie słychać czasem pracy łożyska oporowego sprzęgła przy wciśniętym pedale sprzęgła ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejtoya Posted May 7, 2024 Author Share Posted May 7, 2024 (edited) Wg mnie wszystko działa płynnie. Przy wyłączonej klimie tak się nie dzieje lub tylko delikatnie. Czytałem, że nietylko ja miałem taki problem ale nigdzie nie było konkretnej odpowiedzi. Edited May 7, 2024 by maciejtoya Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts