mfac Opublikowano 26 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2024 T32 1.6 130 KM Witam wszystkich. W miniony piątek auto trafiło do warsztatu na kilka usterek, m.in. na usterki w klimatyzacji. Problem z klimatyzacją jest taki, że w losowych momentach przestaje chłodzić, tzn. jest włączona, świeci się kontrolka na przycisku AC, oraz na ekranie jest komunikat AC, i nastawa temperatury na Lo, a z nawiewów leci powietrze o temperaturze otoczenia. W losowym momencie nagle zaczyna chłodzić, albo i nie. Tak samo nagle zaczyna chłodzić, jak i przestaje. Pod koniec dnia mechanik zadzwonił, żebym odebrał samochód, ale poinformował mnie, że klimy nie naprawił, bo uszkodzony jest czujnik nasłonecznienia. Stwierdził, że w Polsce praktycznie jest nie do kupienia (zaproponował, że sprowadzi z Luksemburga, ale ceny jeszcze nie znał). Obiecał się odezwać, jak coś znajdzie. Ponieważ mam jeszcze Qashqaia, pomyślałem że spróbuję przełożyć, jednak okazało się że Qashqai niema tego czujnika -- tylko atrapę Moje pytanie - czy ten czujnik można czymś zastąpić ? N.p. rezystorem ? Skoro Qashqai go niema? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 26 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2024 W dniu 26.05.2024 o 17:53, mfac napisał: Moje pytanie - czy ten czujnik można czymś zastąpić ? N.p. rezystorem ? Skoro Qashqai go niema? Rozwiń QQ nie ma a T32 ma? To byłoby dość ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 10 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2024 kiedy napełniana klim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi