Martino1989 Opublikowano 24 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Cześć, posiadam poliftowego Nissana X-Trail w wersji Tekna z 2019 roku, oczywiście ze starym radiem bez Apple Car Play i Android Auto. Z tego co widzę, to nowsze oryginalne radio (z przyciskiem camera w prawym górnym rogu), można bez problemu kupić na Allegro. I tutaj moje pytanie, czy wymiana takiego radia działa na zasadzie Plug&Play, czy to by było zbyt proste i wymaga to dodatkowych kroków? Mam u siebie kamery 360, więc zależałoby mi żeby wszystko działało tak jak teraz. Doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slr Opublikowano 25 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Podrzuć jak możesz jakiś link do ogłoszeń z tym radiem z allegro. Zaciekawiłeś mnie taką opcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 25 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 kiedyś się przymierzałem, ale odpuściłem, chyba na fotach już wtyczki były inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martino1989 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 @slr No z tym bez problemu to może się nieco rozpędziłem, jedna z ofert które obserwowałem została już sprzedana. Na Allegro zdecydowanie przeważają stare radia, ale można czasem trafić to poliftowe. https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-nissan-x-trail-t32-259158fw5b-7515751634-15847017077 - tutaj przykład, tylko że z uszkodzoną wtyczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 25 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 (edytowane) stare plecki: https://www.otomoto.pl/czesci/oferta/nissan-qashqai-j11-x-trail-t32-radio-nawigacja-ID6FuJjp.html Jak widać wtyczka górna jest szersza, trzeba by rozpiskę co tam dodatkowo jest wywalone na piny, Edytowane 25 Czerwca 2024 przez dodomela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martino1989 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Czyli jednak nie byłoby to takie proste Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 26 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 (edytowane) no nie do końca, kwestia zaryzykowania 500zł., kupienie, podmianę i sprawdzenie czy chodzi a jak nie to bujać się z odesłaniem. dostanie się do radia jest proste, wtyczni (przynajmniej po zdjęciach) powinny pasować w swoje miejsca, zostanie tylko część nie używana, ta dłuższa, .... być może w przedliftach nie wykorzystywania.... sterowanie jakimiś tam czymś...... może inna instalacja bose? nie wiem Chcesz ryzykuj, najwyżej odeślesz, albo napiszesz tutaj SUKCES !! nie wiem czy czasem VIN nie trzeba dopisać do radia po BSI ale to już inni niech się wypowiedzą jak jest w nissanach Ale co bym ja nie kupił jakbym miała luźnie 500 Edytowane 26 Czerwca 2024 przez dodomela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 W dniu 25.06.2024 o 00:47, Martino1989 napisał: Cześć, posiadam poliftowego Nissana X-Trail w wersji Tekna z 2019 roku, oczywiście ze starym radiem bez Apple Car Play i Android Auto. Z tego co widzę, to nowsze oryginalne radio (z przyciskiem camera w prawym górnym rogu), można bez problemu kupić na Allegro. I tutaj moje pytanie, czy wymiana takiego radia działa na zasadzie Plug&Play, czy to by było zbyt proste i wymaga to dodatkowych kroków? Mam u siebie kamery 360, więc zależałoby mi żeby wszystko działało tak jak teraz. Doradzicie? daj znać na czym się skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi