Valdes73 Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września Jak wiadomo tam gdzie nie widać dzieje się- niestety. Jeżeli od początku nic nie było robione od spodu ruda rządzi. Kupiłem Xtraila z roku 2010 , przed zakupem wjechałem na stację diagnostyczną no i aż prosiło się o to, żeby zadbać o spód. Robiliście w swoich autach te sprawy? U mnie w Wielkopolsce koszt takiej porządnej konserwacji to ok.10 tysi , w tym zawiera się demontaż wszystkiego co jest przykręcone pod autem, piaskowanie, czyszczenie i potem dopiero konserwacja. Kupiłem auto w ładnym stanie, chce nim dłużej pojeździć więc myślę, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września Sama konserwacja za 10 tys.zl to moim zdaniem przesada i to duża. Akurat jestem w trakcie ,najpierw rozbiorka ,potem fachowe mycie ,potem blacharz lakiernik ,bo na 100% po myciu z chemią wyjdą dziury ,szczegolnie z tyłu auta . Potem dopiero konserwacja . Wstepnie po ogledzinach oszacowano koszt za calość 4-5tys. Sama konserwacja to ok.1,5-2tys.zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdes73 Opublikowano 30 Września Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 1 minutę temu, piotrek3 napisał: Sama konserwacja za 10 tys.zl to moim zdaniem przesada i to duża. Akurat jestem w trakcie ,najpierw rozbiorka ,potem fachowe mycie ,potem blacharz lakiernik ,bo na 100% po myciu z chemią wyjdą dziury ,szczegolnie z tyłu auta . Potem dopiero konserwacja . Wstepnie po ogledzinach oszacowano koszt za calość 4-5tys. Sama konserwacja to ok.1,5-2tys.zl. Qrde., to i tak taniej niż np w.Toruniu gdzie zawołali mi ... 15tysi. A gdzie Ty masz taką cenę i co dokładnie wchodzi w skład tej ceny, ale dokładnie. Bo w Poznaniu taka robota trwa ok 2.tygodnie stąd taka cena. Najpierw rozbiórka, piaskowanie, czyszczenie potem konkretna konserwacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 2 Października Udostępnij Opublikowano 2 Października Z doswiadczenia wiem ,ze warto być cierpliwym i szukac dalej do skutku a na pewno znajdzie się fachowca ,ktory zrobi to porzadnie nie obdzierając przy okazji klienta ze skóry. Niechetnie teraz ktos przyjmuje takie zlecenia ,bo praca jest brudna i troche czasu pochłania. Dlatego jak ktos ogłasza sie z taka ofertą to cene ma kosmiczna ale to jest tylko dlatego bo wie ,ze malokto sie takich prac podejmie. Ale kiedy ktos twierdzi ,ze to to jest 1-2 tygodnie to po prostu z góry wiadomo ,ze nie mowi prawdy.To jest tylko alibi dla ceny jaka oczekuje. Dokladnie to wszystko analizowałem. Np.fachowa myjnia zażadała za mycie podwozia (juz wczesniej rozebranego)400-500 zl bo twierdzili ,ze to mycie to ok.3-5 godz. Dałem im auto ,ale z daleka dyskretnie obserwowałem z zegarkiem w reku ile to im zajeło czasu. Myli dokladnie 20 min.! Potem auto stało na słonku i po 4 h zadzwonili do mnie,ze akurat skonczyli i moge je odebrać. Dokladnie to samo jest z konserwacją. Jezeli auto jest rozebrane ,odpowiednio umyte to konserwacja z piaskowaniem ,malowaniem podkladem ,zabezpieczniem profili zamknietych -góra 2 dni pracy. A teraz co mozna rozumiec przez rozebranie auta. Nikt nie rozbiera auta tak aby została goła karoseria bez zawieszenia czy silnika,bo wtedy i 15 tys.zl byłoby mało. Sciagane sa zderzaki ,nadkola ,nakladki progowe,nakladki na błotniki ,osłony,chlapacze ,kola.To dla sprawnego mechanika nie zajmie wiecej niż 1h. U mnie po myciu wyszły dziury w progach,pod nakladkami na błotnikach i kilku miejscach na podłodze z tylu auta. Co gorsze to wyszły dziurki w elementach tylniego wózka. To wszystko zostalo wyspawane ,specjalnie wzmocnione i zakonserwowane. Wszystko poza myciem podwozia wykonane zostało w jednym warsztacie. Fachowiec (jeden!)uwinał sie ze wszystkim w 3 dni. Przy tym jeszcze zmienił olej w skrzyni rozdzielczej ,skrzyni biegów i tylnim moście. Pospawał pekniety z przodu zderzak oraz z tylu dołozył dodatkowe aluminiowe uchwyty aby pewnej i sztywniej trzymal tylni zderzak. Za wszystko zapłaciłem 4100 zł+myjnia 400 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdes73 Opublikowano 9 Października Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października No ok i gdzie jeśli to nie tajemnica za taką rozsądną cenę było robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi