Axor Opublikowano 24 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2024 Witam , Po dzisiejszej wizycie na myjni wystąpiło zaparowanie - skroplenie się pary w tylnych światłach. W prawych minimalne w lewych bardziej. Samochód mam niecały miesiąc i zaczyna to słabo wyglądać Miał ktoś podobny przypadek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanice77 Opublikowano 25 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2024 (edytowane) Mam tak w innym aucie od nowosci a sprawdzalem czy sie nie zatkaly odpowieczniki lamp. Mi pruja jak np. auto jest nagrzane i pada deszcz, czyli szybkie schłodzenie - para znika po paru godzinach. Auto to audi A4- 2021 Aso nie widzi problemu Generalnie wydaje mi sie ze to w nowych autach może oznaczac ze sa zaprojektowane za malo wydajne odpowieczniki w lampach, zbyt duza roznica temperatur, a w lampie z zbyt malymi odpowiecznikami jest za mala cyrkulacja powietrza i lampy paruja - to tylko moja teoria Edytowane 25 Października 2024 przez vanice77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axor Opublikowano 30 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Dzisiaj znowu zauważyłem zaparowanie w tylnych lampach. Występuje identycznie z prawej i lewej strony Wczoraj byłem na myjni , dzisiaj samochód zaparkowany w słońcu. Wysłałem zgłoszenie do Nissana , zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmg Opublikowano Niedziela o 13:19 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 13:19 (edytowane) Zgłaszaj ja tak mam w przednich i jutro jadę aby sami porobili zdjęcia, z tyłu jest ok a mam takie jak twoje a z przodu adaptacyjne. Edytowane Niedziela o 13:22 przez marcinmg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmg Opublikowano Poniedziałek o 17:35 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 17:35 (edytowane) Dzisiaj byłem w sprawie wody w reflektorach i mi powiedzieli że jeżeli chodzi o przód to chyba będzie akcja naprawcza bo mają sporo zgłoszeń ale na razie jeszcze nikomu nie wymienili na nowe, ale u mnie jest jej dużo i znaleźli też błędy więc mam nadzieję ze wymienią i problem się nie powtórzy a jeżeli nie to naprawdę będzie lipa. Z tyłu jeszcze nikt nie zgłaszał problemów. Edytowane Poniedziałek o 17:36 przez marcinmg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_1234 Opublikowano Wtorek o 09:34 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 09:34 (edytowane) W dniu 30.01.2025 o 15:45, Axor napisał: Dzisiaj znowu zauważyłem zaparowanie w tylnych lampach. Występuje identycznie z prawej i lewej strony Wczoraj byłem na myjni , dzisiaj samochód zaparkowany w słońcu. Wysłałem zgłoszenie do Nissana , zobaczymy. U mnie dzieje się podobnie w obu tylnych po myjni. Aktualnie sucho ale pewnie do najbliższego deszczu/myjni. Mam ten sam typ lamp. Edytowane Wtorek o 09:35 przez marcin_1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axor Opublikowano Wtorek o 09:56 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 09:56 12 minut temu, marcin_1234 napisał: U mnie dzieje się podobnie w obu tylnych po myjni. Aktualnie sucho ale pewnie do najbliższego deszczu/myjni. Mam ten sam typ lamp. Odpowiedź z BOK Nissan "W celu wykonania odpowiedniej diagnozy i oceny czy problem może być rozwiązany w ramach gwarancji, prosimy o kontakt z Dealerem Nissana, gdyż Biuro Obsługi Klienta nie udziela konsultacji lub diagnozy w sprawie usterek i napraw." Poczekam do następnego zaparowania i podjadę na serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axor Opublikowano Wtorek o 17:19 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:19 7 godzin temu, Axor napisał: Odpowiedź z BOK Nissan "W celu wykonania odpowiedniej diagnozy i oceny czy problem może być rozwiązany w ramach gwarancji, prosimy o kontakt z Dealerem Nissana, gdyż Biuro Obsługi Klienta nie udziela konsultacji lub diagnozy w sprawie usterek i napraw." Poczekam do następnego zaparowania i podjadę na serwis. Podjechałem dzisiaj na serwis / lampy zaparowane po parkowaniu tyłem do słońca - wszystko ładnie nagrzane przez cały dzień/ Po krótkiej "obdukcji" serwis stwierdził , iż tak może być i takie "drobne" zaparowanie może wystąpić. Oczywiście mogę złożyć reklamację ale z pewnością zostanie odrzucona. Jak woda będzie stała w lampach to można dopiero z tym walczyć. 😡 Poczekam jeszcze do bardziej deszczowej pogody i jak się powtórzy / a tak będzie / to będę reklamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanice77 Opublikowano Wtorek o 20:00 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:00 Ciekawe czy mozna w wlasnym zakresie cos zrobić, wydaje mi sie ze jest za maly odpowiecznik i robi sie roznica temperatur, teoretycznie wystarczy powiekrzyc odpowiecznik aby byla lepsza cykrulacja temperatury . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi