Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kopci po odpaleniu na niebiesko i nierówna praca silnika przez około 20 sekund na zimnym

benek493
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam ,mam problem z silnikiem w nawarze ,mianowicie po dłuższym postoju auta przy odaleniu puszcza niebieskiego żrącego dyma przy czym silnik nierówno pracuje ,po 20 sekundach przestaje kopcic silnik sie wyrównuje jednak głośno chodzi.Wymieniłem świece wraz z przekaznikiem ,kompresja jest po23 bar.Dzisiaj oddałem wtryski do sprawdzenia i coś tam wychodzi niby na nich ponad skale jedna twierdzą że nie powinno miec to wpływu na to co sie dzieje z samochodem Pytanie do was czy ktos miał podobne objawy ,czy regenerować te wtryski?

2 godziny temu, benek493 napisał:

witam ,mam problem z silnikiem w nawarze ,mianowicie po dłuższym postoju auta przy odaleniu puszcza niebieskiego żrącego dyma przy czym silnik nierówno pracuje ,po 20 sekundach przestaje kopcic silnik sie wyrównuje jednak głośno chodzi.Wymieniłem świece wraz z przekaznikiem ,kompresja jest po23 bar.Dzisiaj oddałem wtryski do sprawdzenia i coś tam wychodzi niby na nich ponad skale jedna twierdzą że nie powinno miec to wpływu na to co sie dzieje z samochodem Pytanie do was czy ktos miał podobne objawy ,czy regenerować te wtryski?

Nic nie piszesz o roczniku, przebiegu... 

21 godzin temu, Thunder napisał:

Nic nie piszesz o roczniku, przebiegu... 

roczniki 2010 ,2.5 disel 190 km przebieg 90000 km

Godzinę temu, benek493 napisał:

roczniki 2010 ,2.5 disel 190 km przebieg 90000 km

No to jeszcze młody wóz. Skoro zmieniłeś świece na takie same jak były i dalej kuleje, to jeszcze szansa że te wtryski poprawią sytuację, bo rozumiem że dałeś je do regeneracji. Dymi bo nie zapala równocześnie na wszystkie cylindry. A głośno będzie pracował dopóki się nie nagrzeje. Te silniki tak mają gdy jest chłodno. 

wtryski wróciły ,nie regenerowałęm ich ,okazało sie ze są ok i nie ma sie do czego doczepić ,kolejna sprawa moim zdaniem to uszczelniacze na zaworach.Kolejna sprawa to swiece zarowe ktore wymieniłem łącznie z przekaznikiem ,z 3 starymi miałem problem z odczytaniem ile Volt maja miec ,4 ktos wymienił na ngk 4.5V a po numerze vin wychodzi ze maja byc 7 voltowe .Problem był z doszczelnieniem tych swiec ,po poprawie gwintów w końcu siadły ,brak nieszczelności.

czy ktos z was wymieniał świece żarowe w takim silniku z tego roku ? na ilu voltowe i z jakiej firmy ?