Bilunia Opublikowano Wtorek o 11:48 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 11:48 (edytowane) 3 godziny temu, ExploRer napisał: Tu nie wiemy jak kręcisz na obroty Co może być zasadniczą różnicą w stylu jazdy i spalania litrów paliwa Tu za bardzo nie ma nad czym dyskutować. Ma w komputerze możliwość wyświetlania ekonomizera na ekranie i wystarczy nauczyć się z niego korzystać, bo katujemy ten temat, a jedyne co kol. stemplek odpowiada, to to, że nadal ma wysokie spalanie. Pulsar jest bardzo ekonomicznym autem, o czym tutaj kilku jego użytkowników daje świadectwo i przedstawiamy dowody, więc wystarczy odpowiednio posługiwać się lewarkiem zmiany biegów, pilnować obrotów i założyć lżejsze buty, by się o tym przekonać. Edytowane Wtorek o 11:55 przez Bilunia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano Wtorek o 15:54 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 15:54 (edytowane) W dniu 11.01.2025 o 09:00, ExploRer napisał: U mnie 18l/100 pokazuje jak przejadę 0,5km od sklepu pod dom. Na 1 biegu Edytowane Wtorek o 15:55 przez Bilunia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stemplek Opublikowano Wtorek o 20:40 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:40 8 godzin temu, Bilunia napisał: Tu za bardzo nie ma nad czym dyskutować. Ma w komputerze możliwość wyświetlania ekonomizera na ekranie i wystarczy nauczyć się z niego korzystać, bo katujemy ten temat, a jedyne co kol. stemplek odpowiada, to to, że nadal ma wysokie spalanie. Pulsar jest bardzo ekonomicznym autem, o czym tutaj kilku jego użytkowników daje świadectwo i przedstawiamy dowody, więc wystarczy odpowiednio posługiwać się lewarkiem zmiany biegów, pilnować obrotów i założyć lżejsze buty, by się o tym przekonać. Staram się bardzo ekonomicznie przekładać biegi, pilnować obrotów i nie wiem co mam jeszcze zrobić. Ostatnio cały czas jeżdzę patrząc na ekonomizer na ekranie. Udaje mi sie zejść do 13l/100km. Pulsar może i jest ekonomiczny ale nie mój i od tego jest forum żeby to omówić i ew doradzić 4 godziny temu, Bilunia napisał: Na 1 biegu Też mam podobne spalanie na tak krotkim odcinku. 18l/100km i NIE JEST to na 1 biegu mądralo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stemplek Opublikowano Wtorek o 20:51 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:51 Interesuje mnie niskie (czyli około 9l/100km chociażby) na KRÓTKCH odcinkach. Dlatego że mam akurat takie odległości do pracy, do sklepu , do centrum. Być może ten samochód nie dla mnie. Nie wiem czy jest możliwość regulacji w taki sposób aby przy mojej nodze mniej spalał. Na trasie spalanie jest dobre bo na poziomie 6,5l/100 Wiem że ten samochód zachowuje się wyjątkowo mało ekonomicznie. Cały czas śledzę spalanie wg komputera i staram się zmienić nawyki jazdy, ale i tak nie zejdę do spalania 8l/100km, raz mi sie co prawda udało ale silnik był wcześniej NAGRZANY. Mam przyzwyczajenia ze starego samochodu. Czy mam przed jazdą za każdym razem rozgrzewać silnik na parkingu? czy to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano wczoraj o 07:48 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:48 15 godzin temu, Bilunia napisał: Na 1 biegu na 2ce, wąska droga osiedlowa 20km/h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano wczoraj o 08:03 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:03 11 godzin temu, stemplek napisał: Interesuje mnie niskie (czyli około 9l/100km chociażby) na KRÓTKCH odcinkach. Dlatego że mam akurat takie odległości do pracy, do sklepu , do centrum. Być może ten samochód nie dla mnie. Nie wiem czy jest możliwość regulacji w taki sposób aby przy mojej nodze mniej spalał. Na trasie spalanie jest dobre bo na poziomie 6,5l/100 Wiem że ten samochód zachowuje się wyjątkowo mało ekonomicznie. Cały czas śledzę spalanie wg komputera i staram się zmienić nawyki jazdy, ale i tak nie zejdę do spalania 8l/100km, raz mi sie co prawda udało ale silnik był wcześniej NAGRZANY. Mam przyzwyczajenia ze starego samochodu. Czy mam przed jazdą za każdym razem rozgrzewać silnik na parkingu? czy to dobry pomysł? Ciekawe czy jest dobrze komp ustawiony, może coś się dzieje (silnik) albo jest źle wyskalowany w parametrach... 3-4km z garażu na miasto (30-40km/h), to mam na kompie 7,5/8l. I ile tam się nagrzewa, jak zamknę garaż i tyle. przy 3-4'C na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi