Ryszard52 Opublikowano wczoraj o 17:48 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:48 Witam od pewnego czasu przy porannym odpaleniu zimnego silnika słyszę jakieś dziwne chrobotanie pod maską po rozgrzaniu chrobot cichnie podejrzewam łańcuch rozrządu albo koło zmiennych faz przebieg 110 000 km. czy ktoś z Kolegów zna jakiś warsztat w warszawie co ogarnia silnik Nissana ? oczywiście oprócz ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) Miałem kiedyś jak zakupiłem notka taki objaw że coś dzwoniło na zimnym silniku. Jak się rozgrzał przestawało. Podjechałem do ASO. Mechanik stwierdził że to łącznik metalowo-gumowy wydechu gdzieś pod silnikiem. Wyrobiła się guma, rozwulkanizował się. Wymienił i do dzisiaj mam spokój. Było to jak napisałem dawno temu. Można sprawdzić dla pewności czy to nie to? Daję fotkę tego elementu wymontowanego i zamiennik, ponieważ zachowałem na komputerze. Nie podam dokładnie w którym miejscu, bo to było dawno temu. Edytowane 22 godziny temu przez janio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 11 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu Dzięki Kolego sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi