Gość profes Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 Do wczoraj byłem pewiem, że jest, tak gdzieś na forum wyczytałem. Aż wczoraj płyn się skończył, a kontrolka się nie zapaliła. Pomijając żarówkę w konsoli, co jeszcze może być przyczyną? Jak zajrzeć do zbiorniczka? Trochę schowany jest skubaniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 Żeby zajżeć do zbiorniczka trzeba zdjąć nadkole. U mnie też nie świeci , jak oglądałem zbiorniczek to nie widziałem żadnego czujnika tylko silniczek do spryskiwaczy. Może nie we wszystkich wersjach były montowane czujniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 kto powiedział że jest kontrolka od spryskiwaczy?mi sie nigdy nicx takiego nie świeciło, u mnie raczej nie ma takiego cóś a mam niby najbogatszą wersje almery :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manekin Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 a to ciekawostka . nigdy o czymś podobnym nie słyszałem przynajmniej w N15, a jeżdżę od 99r. jakbyś coś wyczaił daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 A czy przypadkiem płyn nie jest podgrzewany? Jak jest chłodno to jak spryskam szybę normalnie płyn paruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 poziom plynu sprawdzasz tak: -otwierasz maske -zatykasz palcem ta dziurke co na korku jest -wyciagasz korek caly czas zatykajac -i w tej rurce mozesz zobaczyc poziom plynu. z tego co wiem czujnik byl tylko w niektorych wersjach, ale nie wiem jakich ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 :roll: Właśnie zajrzałem do książki i pisze jak byk, że taka kontrolka powinna być w N15. Jednak ostatnio przeżyłem podobną historię, jadąc na trasie po prostu skończył mi się płyn i nic się nie zapaliło. Moja Almerka jest sprawna w 100% i jestem przekonany, że to nie awaria kontrolki. Jednak mam zamiar wybadać czy jest taka kontrolka w moim modelu. Następna zagadka to też wyczytałem w książce i nawet w instrukcji samochodu, że kiedy pozostawimy kluczyk w stacyjce i otworzymy drzwi kierowcy powinniśmy usłyszeć sygnał dźwiękowy podobnie jak to się dzieje kiedy mamy zapalone światła i wyłączony silnik. W moim modelu nie ma czegoś takiego, owszem jest sygnał kiedy mam światła. To chyba kolejny przykład kiedy instrukcja Nissana mija się z prawdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparky Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 -i w tej rurce mozesz zobaczyc poziom plynu.z tego co wiem czujnik byl tylko w niektorych wersjach, ale nie wiem jakich ;] Dokladnie tak. Niektore wersje mialy czujnik, w niektorych do sprawdzania jest ta rurka w zbiorniczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dendrolog Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Witam, mam wersje NX i w niej mam i kontrolke spryskiwacza (po prawej stronie zegarow, powyzej kontrolki oleju) i mam rowniez czujnik swiatel (jak sie otworzy drzwi to "pipczy" ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 no to juz wiemy w jakiej wersji :P a mi sie podoba nie to pipczenie tylko ten gong w deawoo nexii nie mogli tak w nismo zrobic :P ladniejszy sound ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Witam, mam wersje NX i w niej mam i kontrolke spryskiwacza (po prawej stronie zegarow, powyzej kontrolki oleju) i mam rowniez czujnik swiatel (jak sie otworzy drzwi to "pipczy" ). f*ck w NX jest a w GTi nie ma?? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 ale w nx nie ma innych fajnych rzeczy co w gti wolal bys kontrolke spryskiwaczy niz lepszy silnik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarroturro Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Ja także kontrolki nie mam. W sumie może to i dobrze - jest jakiś powód żeby jednak zaglądać czasem pod maskę Fajnie, że my posiadacze Nissanów mamy głównie tego typu zmartwienia z naszymi sprzętami 8) Ja np zastanawiam sie obecnie dlaczego schowek po stronie pasażera jest u mnie nie zamykany na klucz, chociaż w instrukcji i książce serwisowej (WKŁ) stoi, że jest zamykany....... Na trzeźwo chyba tego nie rozbiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qbk Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Tak jak już ktoś napisał. Były dwie wersje. Jedna z rurką w zbiorniczku, druga z czujnikiem. Ja mam tą drugą wersję, ale kontrolka też przestała świecić - żarówkę wyminiłem i nadal nic więc pewnie to czujnik. Jak się kiedyżwezmę to zobaczę co i jak - i może foty porobię, będzie jasność.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 O właśnie zapomniałem o schowku zamykanym na klucz u mnie w instrukcji tez jest zamykany na kuczyk a w rzeczywistosci nie jest :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarroturro Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 O właśnie zapomniałem o schowku zamykanym na klucz u mnie w instrukcji tez jest zamykany na kuczyk a w rzeczywistosci nie jest :x Może była to opcja wyposażenia dotatkowego?, płatna extra................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi