Gość saki Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 coś mi się wydaje, ze lampka od rezerwy paliwa nie działa. Jest jakiś sposób, żeby to sprawdzić. Jazdę na chama, aż samochó stanie i szlag trafi pompę wykluczam. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarroturro Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Można spróbować zatankować do pełna i zobaczyć ile weszło benzyny. Przy założeniu, że kontrolka rezerwy zapala się przy ok 6 litrach będzie odpowiedź czy powinna się już palić czy jeszcze nie. U mnie generanie zaczyna mrygać jak wskazówka poziomu paliwa schodzi do zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 ja taz mam podobny problem w Bluebirdzie(miałem go w moich obu) ze lampka rezerwy nie działa a wogole to paliwowskaz jest nie dokładny. kto ma taki problem w bluebirdzie pisac stefino@interia.pl pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparky Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 wyjac zegary, podmienic zarowke (ewentualnie zamienic z jakas inna rzadka uzywana - np od przecimgielnych) i jezdzic jakis czas. czas takiej wymiany - max 10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 zarowka dziala bo swiwci sie rezerwa ale zapala sie jak paliwowskaz pokaluje ok 1/3 ropy w baku..... a co do zegarów to myslę taż nad masą albo całym kablem ze gdzies ma przecięcie i przekłamuje(kabel łączący paliwowskaz z licznikiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 wredny temat - u mnie z kolei nic sie nie swiecilo a wskazowka juz ladnie pod zerem. No i jezdzic czy nie? Zarezykowalem i okazalo sie ze slusznie - wlaczyla sie w koncu. No ale Twoj problem jest troche inny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tweety Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Jeśli chodzi o samą kontrolkę, to świeci się ona po przekręceniu kluczyka, jeszcze przed zapalniem silnika. To chyba wystraczający test na samo światełko. Gorzej tylko w kwestii przy jakiej ilości paliwa się zapali w drodze... No ale to chyba nie tego dotyczyło pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarroturro Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Jeśli chodzi o samą kontrolkę, to świeci się ona po przekręceniu kluczyka, jeszcze przed zapalniem silnika. To chyba wystraczający test na samo światełko. Gorzej tylko w kwestii przy jakiej ilości paliwa się zapali w drodze... No ale to chyba nie tego dotyczyło pytanie. Hmmm, w n15 chyba tak nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 a moze czujnik w baku sie ... zepsuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_okecie Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 W sunnym zarowkeczka mi padla bo za zcesto sie swiecila:) a w almerze zapala sie w 1/3 pierwszej kreski, rezerwa starcza mi na ok. 100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 Jeśli chodzi o samą kontrolkę, to świeci się ona po przekręceniu kluczyka, jeszcze przed zapalniem silnika. To chyba wystraczający test na samo światełko. Gorzej tylko w kwestii przy jakiej ilości paliwa się zapali w drodze... No ale to chyba nie tego dotyczyło pytanie. czyli u mnie z całą pewnością nie działa, bo jeszcze nigdy mi się ta lampa podczas odpalania auta nie zaświeciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tweety Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 czyli u mnie z całą pewnością nie działa, bo jeszcze nigdy mi się ta lampa podczas odpalania auta nie zaświeciła ej no bez paniki - patrz parę postów wyżej - nie w każdym modelu tak jest... a ja zaraz pójdę sprawdzić czy mi się coś nie przywidziało :wink: dopisek z 21.10: no sprawdziłam i mi się nie przywidziało - świeci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Miciński Opublikowano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 Siemanko, W mojej Almerze N15, rok 1996 występuje ciekawe zjawisko. Mianowicie jak zaczyna brakowac benzyny, na oko, jest jeszcze z 7 litrów w baku, zapala się kontrolka rezerwy. Jakkolwiek po przejechaniu następnych 10 do 20 Km, kontrolka gaśnie !!! znowu na jakieś 20, 30 KM i zapala się jeszcze czasem przy końcu. Wnioskuje z tego, że wskaźnik poziomu benzyny jest niedokladny o jakieś całe + - 5 litrów !! Pewnie da się to jakoś naprawić, ale nawet nie próbowałem...już sie przyzwyczaiłem Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 mam fure jak twoja tylko HB. dzialala czujka az sie bez przyczyny popsula. wyjmowalem ja nawet ubabrany w benzynie ale sie udalo. probowalem przedmuchac itp ale nic nie dalo sie popsula. teraz mam elektronicznie sterowane i wybieram przy jakiej ilosci ma sie swiecic walic czujke oryginalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Miciński Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 Czyli jedynym wyjściem jest wymiana czujki w baku? A są jakieś niedrogir zamienniki? Jest to skomplikowana operacja ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zigirin Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Przeglądałem tematy na forum w poszukiwaniu adekwatnego do mojego problemu z którym sie borykam i ten wydał mi sie najodpowiedniejszy, bo nie chcę powtarzać wątków. Otóz w mojej Almerze najwyraźniej przestał działać czujnik paliwa, gdyż sama kontrolka podczas sprawdzania za pomocą zwarcia dwóch kabli od czujnika paliwa zadziałała, a zatem to wina czujnika, a nie żarówki. Pytanie moje zatem brzmi ile kosztuje czujnik paliwa i gdzie można go nabyć, gdyż szukając po katalogach części nie znalazłem go, a interesuje mnie do Almery 2.0 GTI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 U mnie kontrolka rezerwy zapla sie jak włączam zapłon, a po kilku sekundach gasnie. Kontrolke sprawdzilem (zapla sie przy stanie 1/8 wskzania) poprzez tankowania. Mnije wiecej wiesz ile pokazuje wskaznik zeby zatankowac do plena przy poowie wskazania a ile jezeli wskaznik pokazuje 1/4. Po kilku tankowaniach bedziesz mial doswiadzenie -jak pokazuje wskaznik i ile jeszcze mozna zrobic km -tym samym kiedy moze sie zaswiecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zigirin Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 No owszem już mam doświadczenie ile moge zrobić na pełnym baku, bo mi się skończyła raz benzyna i kontrolka się nie zapaliła. Wtedy to też sprawdzałem ją na tzw. " krótko". Dlatego podejrzewam czujnik, bo tylko to mi przychodzi mi na myśl. No więc stąd moje zapytanie gdzie można nabyć taki czujnik i za ile, bo jak wspomniałem w necie znalazłem tylko na allegro jeden, ale do nissana almery 1.4 1.6, a ja potrzebuję do 2.0 GTI. No chyba, że sie nie rózni niczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi