Gość sati26 Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Wielkie dzieki za tak obszerny opis ja myslalem ze to jakie rezonans powietrza wytwarza w dolocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Podłączę się pod temat chociaż troszkę inny model autka. Od kilku dni czasami i to raczej na nagrzanym silniku obroty biegu jałowego spadają tylko do 1500 i nie chcą zejść poniżej. Stoją równo na 1500. Jak trochę przejadę to znów wraca wszystko do normy. I tak problem pojawia się losowo. Czasami jest to 1700 -1800 ale po chwili spadają do 1500. Co to może być? Jak myślicie jakiś czujnik czy coś zanieczyszczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cerber Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Witajcie A czy czasem "krzych" te obroty nie wzrastają ci w momencie włączenia: a) świateł, dmuchawy, c) lub wentylatora chłodnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 NIe, na światłach jeżdże na okrągło więc to nie wchodzi w grę. Teraz o dziwo problemu już nie ma. Sam się wyeliminował. Zastanawiam się tylko co to było: czy jakis syf w przepustnicy czy na jakimś silniczku krokowym od wolnych obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Witajcie A czy czasem "krzych" te obroty nie wzrastają ci w momencie włączenia: a) świateł, dmuchawy, c) lub wentylatora chłodnicy? cerber, mi właśnie wzrastają obroty do tysiąca, po włączeniu dmuchawy na wentylatorze (z chłodnicy została firanka, więc prawie nie ma właściwości chłodzących) !!!, czy za to nie jest przypadkiem odpowiedzialny jakiś regulator napięcia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cerber Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Czy tylko dmuchawy ? Sprawdz czy czasem również przy zapalniu świateł (ale upewnij się czy wyłączył się już wentylator). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Czy tylko dmuchawy ? Sprawdz czy czasem również przy zapalniu świateł (ale upewnij się czy wyłączył się już wentylator). Jeśli pracuje już wentylator na chłodnicy to zapalenie świateł nie powoduje dalszego wzrostu obrotów, za to czasem jak mu odbije to przy zapaleniu świateł (przy wyłączonym wentylatorze) potrafi podnieść ale nie zawsze, hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eko Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Parę postów wcześniej ktoś pisał, że użył środka do czyszczenia gaźników firmy STP i pomogło przy problemach z obrotami. Może warto spróbować na początek? Jak uzywa sie tego preparatu STP I CZY CHODZI O TEN? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=112517333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gibi Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Czy ktoś mi podpowie czy moge w P10 GA16DE sam wyregulowac sobie obroty i jak to ewentualnie zrobic aby nic nie uszkodzić??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek86 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 witam ja mialem taki sam problem że obroty byly wysokie myślałem że to silniczek krokowy ale nie poprostu linka w pancerzu mi sie postrzępila w miejscu gdzie z podmaski wchodzi do środka może i to się dzieje u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi