Gość marsos Opublikowano 22 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2004 Niedawno miałem przejazdzke po krawezniku i od tej pory słysze szumy dochodzace z strony prawego kola z przodu (nie wspominajac o wymienionej feldze ). Pytanko - łozysko dostało w d.... a jesli tak to czy jest koniecznosc wymiany dwoch (L i P). Jezeli łozysko padło to jakie moga być tego efekty oprócz finansowych, czy wpływa to na bezpieczeństwo jazdy? Po wymianie felgi słonko prowadzi sie ok. "jedynie" - ten szum - jakby ocieranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość korteenis Opublikowano 22 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2004 Jezeli juz wymieniles felge, to pozostaje tylko wymiana lozyska. Mozliwe ze zostalo ono uszkodzone, wg mnie wystarczy zmiana lozyska tylko w tym kole. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 22 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2004 moze skrzywiles te oslone tarczy lub samą tarcze? niekoniecznie to musi byc lozysko :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RUDI Opublikowano 22 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2004 Jeżżeli stwierdzisz że to napewno łożysko to wystarczy wymienić tylko to uszkodzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 22 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2004 Jedno lozysko wystarczy ze wymienisz. Jezieli skrzywiles felge sprawdz koniecznie zbieznosc. Byc moze cos sie tam poprzestawialo bo uderzenie bylo silne. Sprawdz tez koncowki drozkow kierowniczych i sam drazek - mogl sie skrzywic. Teraz mozesz nie odczuwac roznicy ale jak zrobi sie slisko to jest taka mozliwosc ze bedzie Ci nosic przodem samochodu a wtedy o wypadek nie trudno. Z biegiem czasu zacznie tez drzec Ci opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marsos Opublikowano 23 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 Dzięki za info..., podobne mysli tez chodziły mi po głowie, trzeba postawic go na diagnostyke i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Felix Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Czy ktos wymienial łożysko w przednim kole i czy moze sie podzielic doświadczeniem???I ile kosztuje to łożysko??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elraf Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 U mnie tak huczało to myślałem też że łożysko z przodu (przy jeździe na wprost chyba nawet mocniej) ale po podniesieniu całej przedniej osi i rozpędzenia jej do 120 km /h i wyłączeniu silnika (na sprzęgle) nic nie było słychać (u mechanika). Kompletnie zgłupiałem. Dowiadywałem się o ceny łożysk coś ponad 100 zł na przód i ponad 250 na tył nieoryginalne i dla samochodu bez ABS (co jest ważne bo się różnią). Ale wymieniłem oponki i jest zupełna cisza. Oznaczało to że oponki do bani albo źle wyważone były kółka - tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Guzu Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Kupowałem wczoraj łozyska JC za 105 zł /szt, oryginalne japonskie kosztowało 195zl. Juz sie wymieniają, zobaczymy jakie będa efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_316 Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Ponowie Pytanie kolegi - wymieniał ktoś te łożyska z przodu ? Są jakieś niespodzianki po drodze? Dużo jest z tym roboty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacper30 Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Pan Erlaf fajnie mysli-podniesc przednia os,pojezdzic z podniesionymi kolami i nasluchiwac.dobre to jest.sam takjutro sparwdze bo tak samo mi cos kleboce.dzieki za wskazuwke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi