Gość mrówa Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 wlasnie rozleciala mi sie skrzynia cvt najciekawsze to to ze jak usiluje ja naprawic to ceny sa kosmiczne u fahowców ta skrzynia ma marna opinie ceny sa rózne od 3000 nawet do 12000tysiecy :shock: w aso to ponad 12000zł uwazajcie na cwoje cvt w micrach zalzcie obrotomiez i nie dopuszczajcie nigdy by micra nie osiagala 4500 obrotów kazde takie przekroczenie daj po d*pie waszym skrzynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość duce Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 Co dokladnie Ci sie stalo? W jakich okolicznosciach? Pierwsze slysze o tych 4500 obr, mozesz naswietlic temat? Nie ukrywam, ze bardzo mnie to interesuje. Pozdro i wspolczucia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ola Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 Mrówa, please, powiedz co i jak się stało, bo od niedawna jeżdżę Micrą na automacie (N-CVT) i chciałabym uniknąć takich wątpliwej przyjemności "przygód" ... :? no i wyrazy współczucia... p.s. long time no see on the forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=79394662 -, jak zostawiasz uszkodzona skrzynie ze sprzegłem hydrokinetycznym to dostaniesz rabat 400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=79394662 -, jak zostawiasz uszkodzona skrzynie ze sprzegłem hydrokinetycznym to dostaniesz rabat 400zł to nie jest cvt dzwonilem not cvt znaczy nie cvt ale dostalem od tego goscia namiar na innego z wrozlawai i chce 2400zł za cvt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 Bercik pisał swego czasu Wysłany: 26 Wrz 2005, 18:27 Temat postu: Odp: Micra - automat -------------------------------------------------------------------------------- jak padnie ci ta skrzynia to koszt naprawy przekroczy wartośc samochodu. My już przerobiliśmy kilka micr z automatów na manuale bo to wychodzi sporo taniej. Za taką przeróbke bierzemy ze wszystkimi częściami ok 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 dokładnie,tez to miałem zaproponowac,napewno wyjdzie taniej ,niz kupienie skrzyni CRT :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 ja musze mic automat a wsadzenie manuala mi tez proponowali za ok 1400zł ale problem w tym ze wiazki zostaja stare i potem to auto ma duze klopoty inapewno juz nie jest bezawaryjne powiem tak w srud mechaników auta ze skrzyniami cvt sa traktowane jako auta jednorazwe :? i od 140 000km juz kazdy powinien sie zaczynac martwic,slyszalem to 80% warsztatów :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dyba Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 No bo tak to jest jak sie w Polsce kupuje automat. To nie USA, ze manual to zadkosc i z naprawa autoamtow nie ma problemow. U nas jest przede wszystkim brak czesc i brak umiejetnosci u mechanikow. Moj kuzyn mieszka w USA i jest mechanikiem. On mi mowil, ze u nich naprawa automatu jest tansza niz zwyklej skrzyni, a co najciekawsze, to podobno automaty jest o wiele latwiej naprawic, sa mniej skomplikowane. No ale w tej kwesti to wszyscy wiem jak zaawansowane technologiccxznie sa amereykanskie fury Wiem, ze automat jest o niebo wygodniejszy od manuala, a wiekszosc ludzi co je krytykuja, to po prostu nigdy automatem nie jezdzilo Z drugiej strony gdybym ja kupowal sobie w Polsce automat, to tylko pod warunkiem, ze biore samochod z salonu, albo ze jest to jakis parenastoletni mercedes, bo one maja naprawde skrzynie proste jak budowa cepa Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 widzisz mrowa... szalej tak wiecej, napewno Ci sie samochod nie posypie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 mrówa, powiedzmy sobie szczerze, nie traktowałeś tego automata w miare delikatnie, powiedziałbym że niezle dostał w pi....de, no chyba że poza spotami, to nie tylko moje zdanie :wink: zawsze jest przykro jak sie coś psuje, życze nowego automata i delikatniej :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wo__jo Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Właśnie znalazłem to ogłoszenie może się przyda. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C475072 Cena przystępna tylko nie wiadomo w jakim stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Właśnie znalazłem to ogłoszenie może się przyda.http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C475072 Cena przystępna tylko nie wiadomo w jakim stanie Pierwsza od lewej w drugim rzędzie na drugim zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartolomeo Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 W mojej Micrze mam już drugą skrzynię. Pierwsza miała dwie awarie - pierwszą naprawiliśmy w serwisie automatów w Krakowie, drugiej (innej niż pierwsza, żeby nie było iż serwis coś nawalił) już się nie opłacało naprawiać. Skończyło się na tym, że objechaliśmy kilka szrotów, giełdy, no i w końcu w Gliwicach na giełdzie dostaliśmy skrzynię, która już drugi rok chodzi. Słyszałem kiedyś, że skrzynia N-CVT, która jest montowana w K11, to ta sama, która była wsadzana do Punto 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 i powracam znalazl sie wspanialy warsztat zajmujac sie automaami naprawa 3200zł plus vat razem 3700zl wolalem to zroic i oddac auto siostrze niz sprzedac za grosze jutro odbieram auto, do tego warsztatu zostalem odeslany z aso na skrzynie i caly osprzet jest 1rok gwarancji do wymiany poszlo -kolo zamachowe -lancuch -wszystkie taleze -sprzeglo proszkowe -lozysko i dodatkowo koncówki drazków oraz poduszka pad skrzynia jutro wrzucam dokladne namiary na warszat naprawde solidna i w miare tania firma oczywiscie micre moge sprzedac CZEKAM NA OFERTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartolomeo Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 i powracam do wymiany poszlo (...) -kolo zamachowe -lancuch -wszystkie taleze -sprzeglo proszkowe i dodatkowo koncówki drazków Gdzie w skrzyni N-CVT jest łańcuch ? I jakie talerze i końcówki drążków ? I cóż to musiała być za awaria, że poszło też sprzęgło i koło zamachowe, które nie jest częścią skrzyni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 i powracam do wymiany poszlo (...) -kolo zamachowe -lancuch -wszystkie taleze -sprzeglo proszkowe i dodatkowo koncówki drazków Gdzie w skrzyni N-CVT jest łańcuch ? I jakie talerze i końcówki drążków ? I cóż to musiała być za awaria, że poszło też sprzęgło i koło zamachowe, które nie jest częścią skrzyni ? zeskanuje rahunki i faktóry zobaczysz drazek jeden zepsul sie ale to inna bajka i trzeba bylo wymienic łancuch napedza kolo zamachowe ,tak mi przynajmniej tlumaczyli a taleze spekly sie na niskich przelozeniaach i chodzial a tylko na wysokich wiec wymienili caly kpl a o wlasnie czemu az tyle zeczy do wymiany??popostu powiem tak pewna mrówka osilowala nia wrócic do domu nie ma to jak ludzka glupota:twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Słyszałem kiedyś, że skrzynia N-CVT, która jest montowana w K11, to ta sama, która była wsadzana do Punto 1. ta cvt byla w micruni i punto ,ponoc dozo punciaków sie juz wysypalo i przymierzalem taka tkrzynie mma inne mocowania!!! ponad to cvt montowane byly w fordzie fiescie i mazdzie 121,oraz lexusach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Jechałem ostatnio Micrą z automatem , z roku 1996 ..i jakos tak dziwnie sie jezdzi ,jak sie same biegi zmieniaja Ale do miasta bardzo wygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 OBIECANE DOKUMENTY :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 ta i stalo sie wczoraj zle zabrala mnie laweta :evil: oczywiscie wachowcy zajeli od razu autem dzieki bogu wypiela sie tylko wtyczka i auto mialo tylko pierwsze przelozenie naprawa trwala 15 min a jutro z rana wymiana oleju po 2000km w ramach gwarancji :twisted: bardzo polecam ten warsztat :wink: ogledziny zaczynaja sie zawsze od owiniecia dywanika siedzenia i kierownicy folia :!: tak powinno byc wszedzie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IHI Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Widzę Chłopy nie żartują, tylko naprawiają. DO tego dorzucają rachunek i gwarancję za robociznę 8) . Powinni nakręcić reportaż o tym warsztacie - uczciwość w Polsce to rzadkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Widzę Chłopy nie żartują, tylko naprawiają. DO tego dorzucają rachunek i gwarancję za robociznę 8) . Powinni nakręcić reportaż o tym warsztacie - uczciwość w Polsce to rzadkość ta firma istnieje kilkanascie lat jest znana w calej polsce wie o tym kazdy kto jezdzi dlugo automatami,najwieksza reklama jest ilosc klietów :!: jest to pierwsza firma która w polsce zaczela maprawiac a nie wymieniac automaty :wink: ciekawe jest to ze auta po gwarancji sa tam odsylane z aso a najlepsze jest to ze nie obsluguja taxówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ruda Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 Mrówa! Istnieje taka opcja pod tytułem "edytuj" :!: Bardzo Cię proszę, korzystaj z niej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 Mrówa! Istnieje taka opcja pod tytułem "edytuj" :!: Bardzo Cię proszę, korzystaj z niej. Pozdrawiam postaram sie no a wracajac do tematu juz po wymianie oleju i jest cacy 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi