Gość soltysik Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Podczas odkręcania wlewu paliwa w moim gaźnikowym N14 1.4 zawsze słychać było charakterystyczny syk świadczący o panującym w baku nadciśnieniu co bodajże jest jak najbardziej pozytywnym objawem sprawnego układu paliwowego. Ostatnio jednak to zniknęło i na stacji przy odkręcaniu nie słychać tego syknięcia. Co może być tego powodem i czy świadczy to o jakieś awarii? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 ??? moze czegos nie wiem, ale wlasnie im mniej sssyk tym lepiej bo jest lepsze ODPOWIETRZENIE ukladu. Brak prawidlowego odpowietrzania moze byc zrodlem niezlego buum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 syczy nie syczy najważniejsze ze gablota pali i jezdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 A nie jest to przypadkiem zwiazane z temperatura otoczenia? Z fizyki bylem cienias ale chyba jak jest cieplej to troszke inaczej gazy sie sprezaja (rozprezaja) to wynik temperatury otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 A nie jest to przypadkiem zwiazane z temperatura otoczenia? Z fizyki bylem cienias ale chyba jak jest cieplej to troszke inaczej gazy sie sprezaja (rozprezaja) to wynik temperatury otoczenia. w zimie sie nie spotkalem z takim zjawiskiem u sibei ale w lecie w upalne dni zdaza mi sie podobna sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NaAx Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Brak syku zaobserwowałem gdy tankowałem a w zbiorniku bylo jeszcze troche paliwa. Im wiecej go było tym mniejszy syk. Dokladnie u mnie jest tak samo. Sam temat byl juz walkowany na forum, sporo tu bylo roznych opini: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...sa&start=45 Ponoc jak sie odetka ten otworek co jest pod korkiem to "problem" cisnienia znika bo cisnienie wynika wlasnie z jego zatkania. Jak jest naprawde to sam nie wiem bo jeszcze tego u siebie nie probowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 jesli syczy przy otwieraniu to albo system odpowietrzania jest zapchany badz EVAP* nie dziala prawidlowo. EVAP - systam pochalaniajacy opary benzyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Tak powracając do tematu, U mnie zawsze przy tankowaniu słychać że w baku jest podciśnienie. Wszyscy moi znajomi mówią że nie powinno tak być, i teraz nie wiem czy mam zmienić korek wlewu paliwa czy szukać gdzieś indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Ok jak zrobi mi bum to zgłoszę się do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeru Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Ja też słyszę taki dźwięk jak podczas otwierania czegoś z podciśnieniem. W żadnym innym aucie się z tym nie spotkałem, ale nie przejmuję się tym skoro i wy tak macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
And482 Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Ja pozostawiam niedokrecony korek i problemu nie ma :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Ja pozostawiam niedokrecony korek i problemu nie ma :diabel: Jest to jakiś pomysł :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi