Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Podświetlenie deski rozdzelczej Blue

t0masz
 Share

Recommended Posts

Kiedyś to już tu było ale dość dawno a temat jest dość ciekawy. Właśniie zamierzem zmienic calłe oświeetlenie na niebieskie. I jeśli chodzi o przyciski to nie ma problemu diody Led mamy gotowe, a co z wyświetlaczem zegara i klimy? Z tego co pamietam folie trzeba nakleić jakas kolorową. Ale może ktoś napisze o tym coś więcej.

Serdeczne dzieki. Nie bez przyczyny jesteś "Wielki". Jutro jade na gielde po diody i jak znajde czas to do końca tygodnia odwdzięczę sie fotkami.

Pozdrawiam

EDIT: Acha moja Laska zna angielski bedzie w niebowzięta że może sobie tyle tekstu o Maximce potłumaczyć Echhh te kobiety, zawsze im coś nie pasi ale mimo to je uwielbiam.

Nie dziwię się że gosc z tym sie meczyl 4 razy bo to wcale nie jest takie proste narazie to mam idealnie podswietlony przycisk od przeciwmgielnego a reszta d*p... za przeproszeniem. Na dodatek na tym zadupiu gdzie mieszkam na 8 sklepów papierniczych w zadnym nie ma niebieskich koszulek pcv na dokumenty zeby zmienic kolor podswietlenia zegarka i klimki. Nic ino sie pochlastac :(.

Nie dziwię się że gosc z tym sie meczyl 4 razy bo to wcale nie jest takie proste narazie to mam idealnie podswietlony przycisk od przeciwmgielnego a reszta d*p... za przeproszeniem. Na dodatek na tym zadupiu gdzie mieszkam na 8 sklepów papierniczych w zadnym nie ma niebieskich koszulek pcv na dokumenty zeby zmienic kolor podswietlenia zegarka i klimki. Nic ino sie pochlastac :(.

a jaki masz teraz kolor zegara?

Taki zielonkawy tzn zegarek i klimka. Przyciski u góry wyszly super. Dałem diody 5 mm na 12V odrazu i zeszlifowałem soczeke ideał. Z klima juz jest problem tam jest taki plastik co rozprowadza swiatlo i wychodzi bardzo ciemno a jak dalem flux to jest jasniej ale gdzies ostre swiatlo pada na 2 przyciski i sa znów przebarwione zbytnio. Musze nad tym jeszcze posiedziec bedzie idealnie choc bym pod kazdy przycisk mial osobną diode adoptowac.

Jasne ale pod konec tygodnia bo mam aparacik tylko w telefonie. A moja V3 ostanio po basenie zaliczyla posadzke i ja reanimuja w servisie, ale napewno fotki wstawie