Gość Marcinoo Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Czy jest w Mikrze k10 1,2L z 1990 roku jakies wspomaganie kierownicy?? Ostanio wyjeżdzam moją Mikrą i kierownica ciężko chodzi, i nie odbija na zakrętach. Pzatym od czasu do czasu działa ok a po kilku kilometrach znowu. Co to może być?? Co mam sprawdzić w pierwszej kolejności. Z góry dziekuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 z tego co wiem to nie ma wspomagania ale u mnie chodzi leciutko:] huehue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Moja Micra jest 1989 rok i nie ma niestety wspomagania i mam tak czasem , że nawet lekko chodzi a czasami bardzo ciężko najbardziej daje mi popalić kiedy parkuje :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 ja tam moge w miejscu krecic i luzik ale wtedy uklad w d**pe dostaje:P huhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 sprawdz krzyżak łący pod kierownicą najlepiej go nasmarować wd-40 i zobacz czy sie poprawi :] jeśli nie pomaga to musisz jechać do mechanika na regulacje przekłądni (tej z przodu w komorze silnika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czeczen Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 najpewniej to ten krzyzak przy kolumnie ale moze byc ze nie masz smarownia w kolumnie nie wiem jak to jest rozwizane w mikroosie jak jest zalane olejem to moze ci wyciekl i teraz cala kolumna sie powoli zapieka lepiej to sprawdz bo niedlugo bedziesz potrzebowac metrowej rury do skrecania jak w krazie :wink: .Moze byc ze jest nasmarowana towotem i przez nieszczelnosc dostala sie woda i jak dluzej postoi to lapie a potem jak sie troche pojezdzi to puszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaceksc Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 u mnie też cieżko chodzi ale to bardziej wina kierownicy 30 cm a tak na poważnie to faktycznie u mojego koleżki chodziło znacznie lżej. krzyzak miałem regenerowany i nic sie nie poprawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcinoo Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Chyba jednak sie wybiore do mechanika. A własnie dzisiaj zauważyłem wyciek tak jakby z pompy hamulcowej. Czy to moze miec cos z Tym wsplnego??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 to zależy co wyciekło ?? sprawdz czy nie ubywa płynu hamulcowego ?? przekłądnia kierownicza też jest w tej okolicy wienc to możę być jej wina tyle tylkoże prz przekłądnie mają w środku smar a nie olej :/ przynajmniej tak mi sie wydaje :/ pozrdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaceksc Opublikowano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 napisz jak juz odbierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czeczen Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 jak by ci wyciekal plyn chamulcowy to juz dawno pojechal bys na skrzyzowaniu na czerwonym bo jak pompa przepuszcza to od razu lapie powietrze i pedal robi sie miekki jak kupa po jagodach wiec sprawdz przekladnie bo to prawdopodbnie ona krwawi no chyba ze masz problemy z chamulcami to nawet nie ma o czym mowic tylko sie od razu zato wziac wiec jak sa oznaki slabnacych hampli pedal chodzi inaczej niz zwykle to lec na cycach do mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ty gray5 może bys sie przestał chwalic jaka ty masz micre tylko pomóż chłopakowi z tą kierownicą a nie piszesz jak Ci leciutko kręci.Tu jest forum a nie lansowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 wcale nie lansuje napisałem ze mi lekko kiera chodzi dorotatez napisała ze czasem lekko a czasem nie . wiec o co chodzi , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcinoo Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Hamulce mam ok więc to chyba na pewno sama przekładnia. Narazie się kręci więc sie za nią nie biore a pozatym straszny mróz. jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Jak jest mróz, to wszystko ciężko chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 czy wie ktos gdzie moge dostac krzyzaka tego przy samej maglownicy>? bo mam na nim luz i bym mial ochote wymienic ale nigdzie nie ma :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 borciuch1964, kuknij tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 o thx tylko co oni tam rozumieja pod pojeciem "troche sie nameczyc"... a drugie co mnie zaciekawilo ;D sprezyny od poldka do micry>? hm z tylu piora sa w poldku a na przodzie to sprezynska kosmiczne i nie wiem czy to mozliwe ;D WIesz cos wiecej na temat tego od malucha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Pewnie chodziło o amortyzatory i to ewentualnie do K11 ,bo K10 ma miske do sprężyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 musze oblukac od malczaka tego krzyzaka ;D dam znac jak cos bede wiedzial napewno thx alfa <piwo> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 WIesz cos wiecej na temat tego od malucha ? Sam nie sprawdzałem ,ale jak dorwiesz w dobrej cenie to warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 do malucha to bedzie to kosztowac 10zl na zlomie naturalnie na probe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi