Gość lesiu Opublikowano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 Mam takie pytanko gdzie w nissanku micra K10 1.0 87r.spuszcza sie plyn chlodzacy z bloku silnika???? czy jest tam jakas srubka i pod jaki klucz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djseth Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 Nie ma w mikrze K10 zaworu do spuszcania plynu z bloku. Najlepiej stanąc na górce, tak żeby przód samochodu byl niżej niż tyl i sciągnąć wąż gumoy który odprowadza wodę z chlodnicy do bloku (ten na dole). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 jest korek od spodu chlodnicy- wystarczy odkreci i zlac co jest :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djseth Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 Co do korka to sie zgadzam ze jest ale on pytal o spuszczenie plynu z bloku silnika i obawiam sie przy odkreceniu korka moze wszystko nie splynac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lesiu Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 Hmm no to lipa. Dzieki za informacje. w takim razie trzeba bedzie cos wymodzic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dyba Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 Poszukaj czegos przy pompie wodnej, u mnie tak było w starletce. Tyle, że też tego nie odkręciłem, bo nie dałem rady Ja ten problem rozwiązałem w ten sposób, że zlałem płyn tylko z chłodnicy,zalałem nowy a później, tj. po jakichs kilku godzinkach (jak już się wymieszało), zlałem ten płyn jeszcze raz i wlałem nowy. Na pewno nie bedziesz miał 100 % płynu który chcesz , ale miesznaka będzie w większości z tego co zalejesz. Troche szkoda płynu, ale coż robić. Ja miałem wcześniej w starletce wode i zrobiłem taki zabieg przed zimą i było w 100 % OK. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koto23 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 najlepiej rozgrzej silnik,odepnij wąż od chłodnicy i zapal silnik, gwarantuje że pompa wszystko wywali z bloku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.