Guest lesiu Posted January 18, 2006 Share Posted January 18, 2006 Mam takie pytanko gdzie w nissanku micra K10 1.0 87r.spuszcza sie plyn chlodzacy z bloku silnika???? czy jest tam jakas srubka i pod jaki klucz?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest djseth Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Nie ma w mikrze K10 zaworu do spuszcania plynu z bloku. Najlepiej stanąc na górce, tak żeby przód samochodu byl niżej niż tyl i sciągnąć wąż gumoy który odprowadza wodę z chlodnicy do bloku (ten na dole). Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeXaN Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 jest korek od spodu chlodnicy- wystarczy odkreci i zlac co jest :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest djseth Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Co do korka to sie zgadzam ze jest ale on pytal o spuszczenie plynu z bloku silnika i obawiam sie przy odkreceniu korka moze wszystko nie splynac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lesiu Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Hmm no to lipa. Dzieki za informacje. w takim razie trzeba bedzie cos wymodzic:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dyba Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Poszukaj czegos przy pompie wodnej, u mnie tak było w starletce. Tyle, że też tego nie odkręciłem, bo nie dałem rady Ja ten problem rozwiązałem w ten sposób, że zlałem płyn tylko z chłodnicy,zalałem nowy a później, tj. po jakichs kilku godzinkach (jak już się wymieszało), zlałem ten płyn jeszcze raz i wlałem nowy. Na pewno nie bedziesz miał 100 % płynu który chcesz , ale miesznaka będzie w większości z tego co zalejesz. Troche szkoda płynu, ale coż robić. Ja miałem wcześniej w starletce wode i zrobiłem taki zabieg przed zimą i było w 100 % OK. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest koto23 Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 najlepiej rozgrzej silnik,odepnij wąż od chłodnicy i zapal silnik, gwarantuje że pompa wszystko wywali z bloku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.