Gość krzysno Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 Gdy stoję, przy nagrzanym silniku, i nagle dodam gazu, to na benzynce silnik wchodzi na obroty po krótkim zamuleniu, a gazie wyszystko jest ok. Dodam, że na benzynce ogólnie jest troszkę mocniejszy. macie jakieś pomysły? acha nadal pali mi po mieście około 16-17 benzyny i ok 18-19gazu ile może kosztować sprawdzenie sondy lambda u elektryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 poproś kogoś z klubu kto umie obsługiwać miernik elektryczny - może mieszka blisko Ciebie. sprawdzenie sondy miernikiem elektrycznym może kosztować 30-50zł. Dokładnym testerem do sond pewnie z 50-70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 sprawdzenie sondy miernikiem elektrycznym może kosztować 30-50zł. Dokładnym testerem do sond pewnie z 50-70 Toż to koszt prawie połowy nowej sondy lambda Też obstawiam że coś z nią nie chalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 skoro sa takie odchyly to moze cos wyjdzie na autodiagnostyce sondy za pomoca drucikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 zrob auto-test sondy jak pisze Pavoolon. opis jak zrobic jest napewno na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 jeśli chodzi o autodiagnostyke sondy to już sie na tym kikukrotnie przejechałem - nie ma to jak woltomierz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piko70 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 poproś kogoś z klubu kto umie obsługiwać miernik elektryczny - może mieszka blisko Ciebie. sprawdzenie sondy miernikiem elektrycznym może kosztować 30-50zł. Dokładnym testerem do sond pewnie z 50-70 @cornholio78, za sprawdzenie sondy testerem zapłaciłem 10zł u elektryka naprzeciwko stacji wąskotorówki w Koszalinie-jakby kiedyś było potrzebne :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 A sprawdzałeś czy nie masz spapranego dolotu powietrza? Może dostaje za bogatą mieszankę? pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 A sprawdzałeś czy nie masz spapranego dolotu powietrza? Może dostaje za bogatą mieszankę? pzd jeśli sonda lambda działa prawidłowo to przy zatkanym dolocie powietrza ograniczy też ilość paliwa - dla zachowania mieszanki stechiometrycznej 8) ... @cornholio78, za sprawdzenie sondy testerem zapłaciłem 10zł u elektryka naprzeciwko stacji wąskotorówki w Koszalinie-jakby kiedyś było potrzebne :wink: mam własnego kts-a 8) dobry chłopak jest w Świeszynie pod Koszalinem, tani i dociekliwy elektromechanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 A sprawdzałeś czy nie masz spapranego dolotu powietrza? Może dostaje za bogatą mieszankę? pzd jeśli sonda lambda działa prawidłowo to przy zatkanym dolocie powietrza ograniczy też ilość paliwa - dla zachowania mieszanki stechiometrycznej 8) Pod warunkiem, że auto jeździ wyłącznie na benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Jak już kiedyś pisałem uszkodzona sonda pokazywała mi 0,25 volta, założyłem nowego Boscha i napięcia wachają mi się pięknie między 0,8 a 0,9 volta, cobcioo kiedyś pisał że jak spada napięcie poniżej 0,4 volta to sonda nadaje się do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi