Gość kfilinsk Opublikowano 27 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2004 Witam czy komuś resetuje się zegar w primerze? Ustawiam go sobie i nie wiem kiedy sam się resetuje. Zazwyczaj rano jak wsiadam, to już mam problem. Czy ktoś miał takie jajo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 27 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2004 Sprawdź zaciski na akumulatorze,a najlepiej dobrze je oczyść i mocno dokręć (tylko nie za mocno). POZDRAWIAM........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eX Opublikowano 28 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2004 Raczej to nie zaciski. Gdyby nie było styku to rano po przekręceniu kluczyka nie miałby nic (zero kontrolek itp.) a ma. Tu raczej chodzi o podtrzymanie pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kfilinsk Opublikowano 28 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2004 może to i problemy z pamięcią. Chociaż coś jest z elektryką - nie działa centralny zamek - muszę jechać z tym do elektryka i on może wyczai co może być. Rozumiem, że do zegara jest jakaś bateria, którą może trzeba wymienić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iron Opublikowano 5 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2004 może to i problemy z pamięcią. Chociaż coś jest z elektryką - nie działa centralny zamek - muszę jechać z tym do elektryka i on może wyczai co może być. Rozumiem, że do zegara jest jakaś bateria, którą może trzeba wymienić.... u mnie też się resetuje podczas rozruchu silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 5 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2004 Raczej to nie zaciski. Gdyby nie było styku to rano po przekręceniu kluczyka nie miałby nic (zero kontrolek itp.) a ma. Tu raczej chodzi o podtrzymanie pamięci. Ja miałem przypadek,ze klemy byly docisniete dobrze, a do plusowej mam przykrecane dwa kable.Jeden z nich sie obluzowal i byl kiepski styk i przy odpalaniu lub np. miganiu dlugimi swiatlami wylaczalo mi sie radio, resetowal zegarek itp. POZDRAWIAM........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iron Opublikowano 10 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2004 potwierdzam,wyczyszczenie styku kabla podłączonego do plusowego zacisku akumulatora pomogło.zegar się nie resetuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 10 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2004 Ciesze sie, ze moglem pomoc i ze moje rady sie przydaly. POZDRAWIAM......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawidos75 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 to na 100% jest mały kondensatorek w liczniku ktory podtrzymuje pamiec. ja go wymienilem i jest juz OK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROBAS Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2005 to na 100% jest mały kondensatorek w liczniku ktory podtrzymuje pamiec. ja go wymienilem i jest juz OK ! Jak Tyś chłopie odpiął te przewody z tyłu :?: Ja już kilka razy do tego podchodziłem i za h....... nie mogę wyciągnąć tyhc kostek :evil: . Chiba że mam łapy za masywne i nie mam ruchu w tej wnęce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Jak Tyś chłopie odpiął te przewody z tyłu :?: Ja już kilka razy do tego podchodziłem i za h....... nie mogę wyciągnąć tyhc kostek :evil: . Chiba że mam łapy za masywne i nie mam ruchu w tej wnęce. A linke predkosciomierza kolega odkrecil od skrzyni i wypiął z uchwytu w komorze silnika?? Po tych dwoch czynnosciach tablice zegarów odpina sie bez problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROBAS Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Właśnie linkę wymieniałem i mnie kur... brała :wink: ale jakoś sobie poradziłem. Chciałem przy okazji wymienić żarówkę i zrobić ogólny przegląd deski ale nie udało mi się wypiąć kostek elektr. Udało mi się zrobić taką szparę, że ledwie dłoń wchodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Właśnie linkę wymieniałem i mnie kur... brała :wink: ale jakoś sobie poradziłem. Chciałem przy okazji wymienić żarówkę i zrobić ogólny przegląd deski ale nie udało mi się wypiąć kostek elektr. Udało mi się zrobić taką szparę, że ledwie dłoń wchodziła. Nie pamietam jak to u mnie dokladnie wygladalo, ale fakt faktem, rece mialem strasznie poranione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciora Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Który to " ten" kondensatorek.Z tyłu na ścieżkach widzę że są trzy. Może ktoś wie jakiej pojemności powinien on być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 no właśnie, gdzie jest ten kondensator. może ktoś wrzuci fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi