Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Resetowanie zegara

Guest kfilinsk
 Share

Recommended Posts

Guest kfilinsk

Witam czy komuś resetuje się zegar w primerze? Ustawiam go sobie i nie wiem kiedy sam się resetuje. Zazwyczaj rano jak wsiadam, to już mam problem. Czy ktoś miał takie jajo?

Guest kfilinsk

może to i problemy z pamięcią. Chociaż coś jest z elektryką - nie działa centralny zamek - muszę jechać z tym do elektryka i on może wyczai co może być. Rozumiem, że do zegara jest jakaś bateria, którą może trzeba wymienić....

może to i problemy z pamięcią. Chociaż coś jest z elektryką - nie działa centralny zamek - muszę jechać z tym do elektryka i on może wyczai co może być. Rozumiem, że do zegara jest jakaś bateria, którą może trzeba wymienić....

u mnie też się resetuje podczas rozruchu silnika

Guest Dżodżo
Raczej to nie zaciski. Gdyby nie było styku to rano po przekręceniu kluczyka nie miałby nic (zero kontrolek itp.) a ma. Tu raczej chodzi o podtrzymanie pamięci.

Ja miałem przypadek,ze klemy byly docisniete dobrze, a do plusowej mam przykrecane dwa kable.Jeden z nich sie obluzowal i byl kiepski styk i przy odpalaniu lub np. miganiu dlugimi swiatlami wylaczalo mi sie radio, resetowal zegarek itp.

POZDRAWIAM........

• 6 months later...
Guest ROBAS
to na 100% jest mały kondensatorek w liczniku ktory podtrzymuje pamiec. ja go wymienilem i jest juz OK !

Jak Tyś chłopie odpiął te przewody z tyłu :?: Ja już kilka razy do tego podchodziłem i za h....... nie mogę wyciągnąć tyhc kostek :evil: . Chiba że mam łapy za masywne i nie mam ruchu w tej wnęce.

Jak Tyś chłopie odpiął te przewody z tyłu :?: Ja już kilka razy do tego podchodziłem i za h....... nie mogę wyciągnąć tyhc kostek :evil: . Chiba że mam łapy za masywne i nie mam ruchu w tej wnęce.

A linke predkosciomierza kolega odkrecil od skrzyni i wypiął z uchwytu w komorze silnika??

Po tych dwoch czynnosciach tablice zegarów odpina sie bez problemow :)

Guest ROBAS

Właśnie linkę wymieniałem i mnie kur... brała :wink: ale jakoś sobie poradziłem. Chciałem przy okazji wymienić żarówkę i zrobić ogólny przegląd deski ale nie udało mi się wypiąć kostek elektr. Udało mi się zrobić taką szparę, że ledwie dłoń wchodziła.

Właśnie linkę wymieniałem i mnie kur... brała :wink: ale jakoś sobie poradziłem. Chciałem przy okazji wymienić żarówkę i zrobić ogólny przegląd deski ale nie udało mi się wypiąć kostek elektr. Udało mi się zrobić taką szparę, że ledwie dłoń wchodziła.

Nie pamietam jak to u mnie dokladnie wygladalo, ale fakt faktem, rece mialem strasznie poranione :)

• 2 years later...
Guest maciora

Który to " ten" kondensatorek.Z tyłu na ścieżkach widzę że są trzy. Może ktoś wie jakiej pojemności powinien on być?

• 2 years later...

no właśnie, gdzie jest ten kondensator. może ktoś wrzuci fotki