Gość ADAM. Opublikowano 27 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2004 WITAM WSZYSTKICH, POSZUKUJĘ LINKI DO PRĘDKOŚCIOMIERZA DO NISSANA SUNNY 1,4 1992 N14. ZA INFORMACJE MOGĄCE MNIE NAPROWADZIĆ NA UŻYWANĄ LINKĘ Z GÓRY DZIĘKUJĘ. POZDRAWIAM adammatus@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blue Opublikowano 30 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2004 czesc kolego ja jestem z krakowa jest tu taki gosc co dorabia kazde linki nawet niedrogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vanthomas Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Witam Rozwiązałem problem w następujący sposób: Wyciągnij końcówkę linki ze skrzyni, kup sobie linkę z malucha, utnij na taką samą długość co linka z nissana plus końcówka, rozwierć końcówkę (centralnie w środku żeby nie biła o pancerz) wiertłem o grubości linki wsuń linkę do otworu i zlutuj mosiądzem lub jakimś innym twardym spoiwem. Pamiętaj o długościoryginalnej linki. Nie może być ani za długa, ani za krótka. Bo może uszkodzić prędkościomierz lub nie będzie działać. Potem wsuń do pancerza od strony skrzyni. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Trzeba przyznać że niezły patent, mam już uszczelki pod klapą od malucha i pompkę spryskiwacza o chyba tiko ale o lince nie słyszałem pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwpawel Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 U mnie dodatkowo upierdzieliło klin na lince, więc rozwiązanie było inne. U mnie pancerz jest dzielony, więc kupiłem linkę od seicento. Uciąłem odpowiednią długość brakującego pancerza do długości całej linki (mierzyłem "na oko"). Część pancerza linki, która jest zapinana przy prędkościomierzu została z oryginalna, z część przykręcana do skrzyni pochodzi z seicento. Obszlifowałem ucięty pancerz, dobrałem podkładkę na kielich i przełożyłem nakrętkę. Na złączu założyłem opaskę. Trochę przy tym zabawy, ale jakoś działa. Koledze udało się przełożyć końcówki ale później zaczęły one spadać, potem je zaprasował. Now linka w Wa-wie ok. 120 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.