Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

tuning maximy

VQPower
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dokladnie tak jak chlopaki pisza Y-pipe ....ja jestem swiezo po tym zabiegu i jest Super :) A co do stozka to sie nie wypoeiem .....bo ja u Siebie mam zrobiony dolot domowym sposobem :D ..... Dylson wie o co chodzi bo tez podlapal temat :D

Dzieki przerobionemu dolotowi i Y-pipe samochodzik ma piekne brzmienie( pieknie mruczy :D )

Oba tematy przeczytałem jeszcze raz dokładnie i znowu lista pytań, bo zapomniałem dopisać że mi trzeba łopatologicznie wykładać temat :P :029:

1)Szalony ile Cię kosztowało zrobienie Y-pipe, jakbyś mógł to jakieś zdjęcia na maila bym prosił, a czy byłaby możliwość by zrobili jeszcze jeden??

2)w sprawie chłodnicy oleju w skrzyniu to jaką najlepiej i znowu prośba o jakieś schematy

3)ten dolocik z linka może być?? jaki filtr najlepiej??

4)ile kucy wytrzymają seryjne części??

Mam nadzieję że za zbyt dużą liczbę pytań nie usuwacie z forum

POzdro

dobra o dolociem już dużo wiem pytanie tylko jakie mają być wymiary filtra :)

według mnie dobrym miejscem dla dolotu zimnego powietrza do filtra jest miejsce koło halogenów (trza tylko tą zaślepkę wyrzucić) jak się mylę to mnie poprawcie.

pozostaje tylko chłodnica oleju i y-pipe ale to pytanie do WielkiWac i Szalony

Ziibi napisał:
Oba tematy przeczytałem jeszcze raz dokładnie i znowu lista pytań, bo zapomniałem dopisać że mi trzeba łopatologicznie wykładać temat :P :029:

1)Szalony ile Cię kosztowało zrobienie Y-pipe, jakbyś mógł to jakieś zdjęcia na maila bym prosił, a czy byłaby możliwość by zrobili jeszcze jeden??

2)w sprawie chłodnicy oleju w skrzyniu to jaką najlepiej i znowu prośba o jakieś schematy

schemmatu zadnego nie trzeba. od przodu skrzynie zlokalizuj 2 gumowe wezyki. nimi plynie olej ze skrzyni do malutkiej chlodniczki (za mala). Jak juz to zlokalizujesz to bedziesz wiedzial na czym stoisz, ale powiem ci do konca. Kup chlodnice, o rozmiarach ok 250mm x 400mm i zamontuj ja do chlodnicy od klimy. podlacz gumowe weze. teraz zdejmij oryginalne wezyki ze skrzyni biegow i w ich miejsce zaloz te ktore ida do nowej chlodnicy. ze skrzyni olej nie poleci, co najwyzej troche ze starej chlodniczki ale nie wiecej jak szklanka.

Ziibi napisał:
3)ten dolocik z linka może być?? jaki filtr najlepiej??

to co na linku podales to bedziesz mial filtr kolo akumulatora :zly2: i bedziesz lapal gorace powietrze z silnika, najlepiej tak jak u mnie na zalaczonym przez Dylsona linku badz ja inni w nadkolu. im wiekszy filtr tym lepiej, najwazniejsze aby srednica otwory miala 3"

Ziibi napisał:
4)ile kucy wytrzymają seryjne części??

o to b ym sie najmniej martwil

uszczelka pod glowica do ok 450KM, tloki i pare innych gratow po 600, wal do 1500

wiec tak jak mowie. mozna spac spokojnie

Masz wiecej pytan to wal smialo

Ziibi napisał:

Calosc kosztowala mnie 350zł w tym zalozylem nowa plecionke, bo stara byla juz lekko rozwalona.

Jesli chodzi o zrobienie jeszcze jednej, to bedzie ciezko....dlatego poniewaz zostawilem samochod i kolesie dopasowywali na miejscu. Zdjecia oczywiscie niedlugo zrobie ...tylko musze gdzies na najazd wjechac. Powiem Ci jednak ze musisz poszukac troche i sie nie zrazac ....bo ja najpierw objezdzilem kilku gosci zanim znalazlem. Wiesz tumikrze to wola koncowke przyspawac, wydech wymienic albo wyciac kata ............nie chce im sie pieprzyc z takimi przerobkami. Poszukaj a napewno kogos znajdziesz :)

Dylson!!!!!! a czemu obciachowo ...przeciez prawie nic nie widac ze bylo robione ;)

Ja u Siebie teraz bede doprowadzal zimne powietrze do jednego otworu............gdzies Ty ta dziure zrobil ze jest obciachowo ???

a możesz napisać jak im wytłumaczyłeś co mają Ci zrobić (jakieś zdjęcia wraz ze średnicami i długościami rur, albo schemat) bo jak coś to pojezdzę o wiosce i się popytam czy dadzą radę a jak nie to .... jeszcze nie wiem :P

Ziibi napisał:
a możesz napisać jak im wytłumaczyłeś co mają Ci zrobić (jakieś zdjęcia wraz ze średnicami i długościami rur, albo schemat) bo jak coś to pojezdzę o wiosce i się popytam czy dadzą radę a jak nie to .... jeszcze nie wiem :P

http://www.customenterprise.com/viewer/sho...1/vts/design017

cos takiego.

pasowac trzeba namiejscu. chyba ze chcesz na latwize to ci zalatwie juz gotowa tylko one drozsze w usa sa

tę fotkę mam... po świętach zobaczę czy ktoś będzie umiał u nas na miejscu to zrobić, ale chyba w KM Tłumiki powinni mi zrobić bo robią całe układy wydechowe.

mam natomiast pytanko ile by kosztowało wysłanie do Polski body kitu bo znalazłem coś takiego http://grounddynamics.com/merchant/mainpage.htm i ogólnie podoba mi się R34 nawet bardzo :))))

moze byc kosztowne. to nie jest ciezkie ale duze. na paczke lotnicza nie byloby co liczyc, mysle ze w morksiej zmiescilbys sie w 200$. trzeba liczyc ze to byly by 3 paczki. przod, tyl i boiki

Jak chcesz to mam fotki Y-pipe z Maximy Butryna ...daj znac to jak cos to Ci wysle :) Ja wlasnie z tymi zdjeciami pojechalem i pokazalem to kolesie wiedzieli od razu o co mi chodzi !

to Szalony wielka prośba byś mi to na maila puścił :) im więcej zdjęc tym łatwiej będzie wytłumaczyć.

Co do wysyłki to sporo, prawie 1/3 ceny :( trzeba będzie się dowiedzieć kto mi to zrobi w Polsce :P

Szalony napisał:
gdzies Ty ta dziure zrobil ze jest obciachowo ???

na samiutkiej gorze obudowy :D A na powaznie to fakt ze tego nie widac, ale gdyby to ktos wyjal i zobaczyl to by pomyslal ze myszy nam pod maska grasuja :P

I zjdecie y-pipe.

35605505123.jpg

A ma ktos fotke jak to wyglada w orginale?

Ziibi napisał:
tę fotkę mam... po świętach zobaczę czy ktoś będzie umiał u nas na miejscu to zrobić, ale chyba w KM Tłumiki powinni mi zrobić bo robią całe układy wydechowe.

mam natomiast pytanko ile by kosztowało wysłanie do Polski body kitu bo znalazłem coś takiego http://grounddynamics.com/merchant/mainpage.htm i ogólnie podoba mi się R34 nawet bardzo :))))

Tylko mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe, ze do tego musisz obnizyc i dolozyc jakies 17" to minimum... Bo szczerze mowiac na oryginalnym zawiasie i 15tkach to taki body kit bedzie wygladal jak nie powiem co:/ A szkoda by bylo spaprac. Ale to Twoja wizja :) Mam nadzieje, ze masz jakiegos asa w rekawie :]

Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość Maxi-Dyla
  WOJTUSMAXIMUS02 napisał:
MAXI-DYLA a masz tu gdzies foty twojej furki

To jest Maxima kupiona od Butryna.

WielkiWac napisał:
GREDDY forever

spodziewałem się takiej odpowiedzi :)

• 10 miesięcy temu...

Powiedzcie mi czy taki tłumik jest coś wart

http://moto.allegro.pl/item277689679_tlumi...lencer_op_.html

może miał ktoś doczynienia z produktem tej firmy, pytam bo sie nie znam a mam ochote założyć coś takiego do swojej maxi, a może to zły pomysł ?