Szalony Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Dokladnie tak jak chlopaki pisza Y-pipe ....ja jestem swiezo po tym zabiegu i jest Super A co do stozka to sie nie wypoeiem .....bo ja u Siebie mam zrobiony dolot domowym sposobem ..... Dylson wie o co chodzi bo tez podlapal temat Dzieki przerobionemu dolotowi i Y-pipe samochodzik ma piekne brzmienie( pieknie mruczy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziibi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Oba tematy przeczytałem jeszcze raz dokładnie i znowu lista pytań, bo zapomniałem dopisać że mi trzeba łopatologicznie wykładać temat :029: 1)Szalony ile Cię kosztowało zrobienie Y-pipe, jakbyś mógł to jakieś zdjęcia na maila bym prosił, a czy byłaby możliwość by zrobili jeszcze jeden?? 2)w sprawie chłodnicy oleju w skrzyniu to jaką najlepiej i znowu prośba o jakieś schematy 3)ten dolocik z linka może być?? jaki filtr najlepiej?? 4)ile kucy wytrzymają seryjne części?? Mam nadzieję że za zbyt dużą liczbę pytań nie usuwacie z forum POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 W sumie jak masz automata to najlepsze efekty dala by przekladka na manuala. Chyba ze nie lubisz mieszac biegami. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1693 Dylson wie o co chodzi bo tez podlapal temat Troche druciarsko wyglada ale za to jaki efekt :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziibi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 wymiana skrzyni biegów odpada, przyzwyczaiłem się już do luksusu może macie jakieś zdjęcia tej swojej przeróbki dolotu i krótki opisik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 U nas na forum naprawde jest prawie wszystko http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2732 czwarty post to zdjecia cai u WielkiegoWaca. Ten temat jest akurat troche wiekszy ale mysle ze warto go przeczytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziibi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 dobra o dolociem już dużo wiem pytanie tylko jakie mają być wymiary filtra według mnie dobrym miejscem dla dolotu zimnego powietrza do filtra jest miejsce koło halogenów (trza tylko tą zaślepkę wyrzucić) jak się mylę to mnie poprawcie. pozostaje tylko chłodnica oleju i y-pipe ale to pytanie do WielkiWac i Szalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Oba tematy przeczytałem jeszcze raz dokładnie i znowu lista pytań, bo zapomniałem dopisać że mi trzeba łopatologicznie wykładać temat :029: 1)Szalony ile Cię kosztowało zrobienie Y-pipe, jakbyś mógł to jakieś zdjęcia na maila bym prosił, a czy byłaby możliwość by zrobili jeszcze jeden?? 2)w sprawie chłodnicy oleju w skrzyniu to jaką najlepiej i znowu prośba o jakieś schematy schemmatu zadnego nie trzeba. od przodu skrzynie zlokalizuj 2 gumowe wezyki. nimi plynie olej ze skrzyni do malutkiej chlodniczki (za mala). Jak juz to zlokalizujesz to bedziesz wiedzial na czym stoisz, ale powiem ci do konca. Kup chlodnice, o rozmiarach ok 250mm x 400mm i zamontuj ja do chlodnicy od klimy. podlacz gumowe weze. teraz zdejmij oryginalne wezyki ze skrzyni biegow i w ich miejsce zaloz te ktore ida do nowej chlodnicy. ze skrzyni olej nie poleci, co najwyzej troche ze starej chlodniczki ale nie wiecej jak szklanka. 3)ten dolocik z linka może być?? jaki filtr najlepiej?? to co na linku podales to bedziesz mial filtr kolo akumulatora :zly2: i bedziesz lapal gorace powietrze z silnika, najlepiej tak jak u mnie na zalaczonym przez Dylsona linku badz ja inni w nadkolu. im wiekszy filtr tym lepiej, najwazniejsze aby srednica otwory miala 3" 4)ile kucy wytrzymają seryjne części?? o to b ym sie najmniej martwil uszczelka pod glowica do ok 450KM, tloki i pare innych gratow po 600, wal do 1500 wiec tak jak mowie. mozna spac spokojnie Masz wiecej pytan to wal smialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 1)Szalony ile Cię kosztowało zrobienie Y-pipe, jakbyś mógł to jakieś zdjęcia na maila bym prosił, a czy byłaby możliwość by zrobili jeszcze jeden?? Calosc kosztowala mnie 350zł w tym zalozylem nowa plecionke, bo stara byla juz lekko rozwalona. Jesli chodzi o zrobienie jeszcze jednej, to bedzie ciezko....dlatego poniewaz zostawilem samochod i kolesie dopasowywali na miejscu. Zdjecia oczywiscie niedlugo zrobie ...tylko musze gdzies na najazd wjechac. Powiem Ci jednak ze musisz poszukac troche i sie nie zrazac ....bo ja najpierw objezdzilem kilku gosci zanim znalazlem. Wiesz tumikrze to wola koncowke przyspawac, wydech wymienic albo wyciac kata ............nie chce im sie pieprzyc z takimi przerobkami. Poszukaj a napewno kogos znajdziesz Dylson!!!!!! a czemu obciachowo ...przeciez prawie nic nie widac ze bylo robione Ja u Siebie teraz bede doprowadzal zimne powietrze do jednego otworu............gdzies Ty ta dziure zrobil ze jest obciachowo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziibi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 a możesz napisać jak im wytłumaczyłeś co mają Ci zrobić (jakieś zdjęcia wraz ze średnicami i długościami rur, albo schemat) bo jak coś to pojezdzę o wiosce i się popytam czy dadzą radę a jak nie to .... jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 a możesz napisać jak im wytłumaczyłeś co mają Ci zrobić (jakieś zdjęcia wraz ze średnicami i długościami rur, albo schemat) bo jak coś to pojezdzę o wiosce i się popytam czy dadzą radę a jak nie to .... jeszcze nie wiem http://www.customenterprise.com/viewer/sho...1/vts/design017 cos takiego. pasowac trzeba namiejscu. chyba ze chcesz na latwize to ci zalatwie juz gotowa tylko one drozsze w usa sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziibi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 tę fotkę mam... po świętach zobaczę czy ktoś będzie umiał u nas na miejscu to zrobić, ale chyba w KM Tłumiki powinni mi zrobić bo robią całe układy wydechowe. mam natomiast pytanko ile by kosztowało wysłanie do Polski body kitu bo znalazłem coś takiego http://grounddynamics.com/merchant/mainpage.htm i ogólnie podoba mi się R34 nawet bardzo ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 moze byc kosztowne. to nie jest ciezkie ale duze. na paczke lotnicza nie byloby co liczyc, mysle ze w morksiej zmiescilbys sie w 200$. trzeba liczyc ze to byly by 3 paczki. przod, tyl i boiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Jak chcesz to mam fotki Y-pipe z Maximy Butryna ...daj znac to jak cos to Ci wysle Ja wlasnie z tymi zdjeciami pojechalem i pokazalem to kolesie wiedzieli od razu o co mi chodzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziibi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 to Szalony wielka prośba byś mi to na maila puścił im więcej zdjęc tym łatwiej będzie wytłumaczyć. Co do wysyłki to sporo, prawie 1/3 ceny trzeba będzie się dowiedzieć kto mi to zrobi w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 gdzies Ty ta dziure zrobil ze jest obciachowo ??? na samiutkiej gorze obudowy A na powaznie to fakt ze tego nie widac, ale gdyby to ktos wyjal i zobaczyl to by pomyslal ze myszy nam pod maska grasuja I zjdecie y-pipe. A ma ktos fotke jak to wyglada w orginale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Dokladnie z takim zdjecie jezdzilem i szukalem ................... daj znac Ziibi czy znalazles i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 tę fotkę mam... po świętach zobaczę czy ktoś będzie umiał u nas na miejscu to zrobić, ale chyba w KM Tłumiki powinni mi zrobić bo robią całe układy wydechowe.mam natomiast pytanko ile by kosztowało wysłanie do Polski body kitu bo znalazłem coś takiego http://grounddynamics.com/merchant/mainpage.htm i ogólnie podoba mi się R34 nawet bardzo ))) Tylko mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe, ze do tego musisz obnizyc i dolozyc jakies 17" to minimum... Bo szczerze mowiac na oryginalnym zawiasie i 15tkach to taki body kit bedzie wygladal jak nie powiem co:/ A szkoda by bylo spaprac. Ale to Twoja wizja Mam nadzieje, ze masz jakiegos asa w rekawie :] Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Mam nadzieje, ze masz jakiegos asa w rekawie :] Pozdrawiam. kazdy ma :mikolaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziibi Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 zobaczymy ile uda mi się zaoszczędzić przez zimę i wtedy wyjdzie czy będzie to as czy dupek żołędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ziibi ile juz kasiory odlozyl ,,zima sie zaczella :mikolaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maxi-Dyla Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Przymierzam się do wymiany końcowego tłumika, jaki byście mi polecali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 MAXI-DYLA a masz tu gdzies foty twojej furki :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Przymierzam się do wymiany końcowego tłumika, jaki byście mi polecali? GREDDY forever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maxi-Dyla Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 MAXI-DYLA a masz tu gdzies foty twojej furki To jest Maxima kupiona od Butryna. GREDDY forever spodziewałem się takiej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Powiedzcie mi czy taki tłumik jest coś wart http://moto.allegro.pl/item277689679_tlumi...lencer_op_.html może miał ktoś doczynienia z produktem tej firmy, pytam bo sie nie znam a mam ochote założyć coś takiego do swojej maxi, a może to zły pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi