Gość pjfox Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam. Historia jak w temacie. Objawy: Podczas jazdy w pewnym momencie auto przestało ciągnąć, i przejechałem ze zgrzytem i jakby ślizgiem około 20-30m i ucichło, pomyślałem, może jakiś śnieg? lód może coś złapało. Potem postałem chwilę na przejeździe kolejowym, odpalenie auta i 1,2,3 i cały czas zgrzyt jazgot i smutek. Biegi chodzą dobrze, sprzęgło dobrze, tylko brzęczy, zgrzyta jak się jedzie. Na wolnych obrotach szumi, jak wcisnę sprzęgło ustaje. Podczas jazdy np. z górki też zgrzyta. Słowem - łożysko poszło jakieś w skrzyni.... Pytania: Gdzie takie coś zrobić w okolicach podkarpacia - krosno, jasło, rzeszów? Ile takie coś kosztuje Ile takie coś się grzebnie - w sensie 1-2-3 dni? i teraz trudne pytania: Czy do P11 1.6 SI (wersja niemiecka) mogą być problemy z częściami do skrzyni? Czy jest sens czy może lepiej kupić coś używanego? - jak wtedy wygląda sprawa ze skrzynią? do SI jest jakaś dedykowana ? jak to wygląda? poradźcie coś, albo postraszcie kosztowo... Z tego co się dowiadywałem to i ze 2000 PLN moze kosztować akcja, a skrzynia używka może mniej i wymiana..... HELP!! i pozdrawiam pj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Myślę że nie będzie tak żle na pewno na nowych częściach może być drogo,ale najpierw musisz zobaczyc konkretnie co się stało,skrzynia z zachodu to wydatek 200-300 euro.a być może to łozysko,lub synchronizatoritp,ikoszty będą małe? PZDR :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pjfox Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Buuuuuuu i nikt nic nie poradzi?? jest nowa opcja, że coś docisk padł od sprzęgła... co wy na to? ktoś coś miał podobnego? zakładam że -41'C dociskowi nie pomogło (-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Jeżeli biegi wchodzą dobrz i nic nie zgrzyta przy ich wrzucaniu, to najprawdopodobniej skrzynia. Ale co dokładnie......hmmm....? Ja miałem taki przypadek, w Mazdzie jak dość ostro jadąc pod górę chciałem zredukować a tu żaden bieg nie chce wchodzić. A jak chciałem coś wrzucić to trzeszczało. Jak się okazało urwały się blaszki w docisku i raz chodziło a raz nie zależy jak się tam ustawiły. Najlepiej jak najszybciej do mechanika niech rzuci na to fachowym okiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pjfox Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 łożysko się zatarło, wyrwało z obudowy i zaczeło się obracać w obudowie i całą wyrobiło. i tera dumamy czy to regenerować - ogląda to właśnie fahura tokarz czy skrzynie kupić.... tak to jest przy -34'C nie ma to tamto (-: pozdro pj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Jak mi zaczęły łożyska szumieć w skrzyni, prawie zdecydowałem się na ich wymianę - koszt samych łożysk o ile pamiętam wyszedłby mnie jakieś 300-350 PLN (P10 1.6 93r.). Kupiłem jednak używaną skrzynkę, bo nie wiem jaki byłby efekt po wymianie łożysk i jej złożeniu. A stara skrzynia (bez łożysk) leży sobie w garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Czy do P11 1.6 SI (wersja niemiecka) mogą być problemy z częściami do skrzyni?Czy jest sens czy może lepiej kupić coś używanego? - jak wtedy wygląda sprawa ze skrzynią? do SI jest jakaś dedykowana ? jak to wygląda? AFAIK skrzynia w SI jest identyczna jak w "zwykłej" GX czy SLX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.