Gość waldiw16 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 mam nissana primerę P10 1,6 16V 1991r gaźnik Spala mi 14 l gazu na 100km i na dodotek ma "muła"- totalnie zero mocy rególowałem już dolot gazu Srubą i to nic nie daje . Co moge zrobic aby to auto paliło mniej tego gazu ???? Czysciłem już mikser i sprawdzałem szczelność instalacji . instalacja ma 1,5roku. Filtr powietrza jest Nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 mam nissana primerę P10 1,6 16V 1991r gaźnik Spala mi 14 l gazu na 100km i na dodotek ma "muła"- totalnie zero mocy rególowałem już dolot gazu Srubą i to nic nie daje . Co moge zrobic aby to auto paliło mniej tego gazu ???? Czysciłem już mikser i sprawdzałem szczelność instalacji . instalacja ma 1,5roku. Filtr powietrza jest Nowy. Co zrobić? obawiam się, że jedynym rozwiązaniem będzie przestać jeździć na gazie. Taki problem jak twój, miało większość użytowników nissanów z gazem II generacji. Te instalki pieprzą zwyczajnie dolot powietrza, przepływomierz wariuje. Wejdź na forum almera, tam ten temat był poruszany ze 100 razy. I wszyscy są tego samego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krawczynski Marcin Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Saki to ze ty miałeś problemy z zagazwoniem almery to juz twój kłopot ale nie opwiadaj chłopakowi takich bzdur ja mam instalke II drugiej gen i śmigam ąz miło a teraz zimą mi pali 9,5 l Gazu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gjokin Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Cze! Myślę wadliw16, że powinieneś zacząć od wyszukiwarki gdyż temat wraca jak bumerang http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=11739 :wink: . A tak na marginesie, jeżeli tyle pali to pewnie masz na myśli jazdę miejską i to krótkie odcinki w obecnie panujących warunkach atmosferycznych. Imho takie spalanie jest na całkiem niezłym poziomie, gdyż moja P12 1.8 wcina obecnie 12l/100km . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Saki to ze ty miałeś problemy z zagazwoniem almery to juz twój kłopot ale nie opwiadaj chłopakowi takich bzdur ja mam instalke II drugiej gen i śmigam ąz miło a teraz zimą mi pali 9,5 l Gazu . miałem, a i owszem. Ale nie ja jeden :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyk Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 mam nissana primerę P10 1,6 16V 1991r gaźnik Spala mi 14 l gazu na 100km i na dodotek ma "muła"- totalnie zero mocy rególowałem już dolot gazu Srubą i to nic nie daje . Co moge zrobic aby to auto paliło mniej tego gazu ???? Czysciłem już mikser i sprawdzałem szczelność instalacji . instalacja ma 1,5roku. Filtr powietrza jest Nowy. Witam! Mi tez palil 14l ale wymienilem swiece i filtr gazu i teraz pali 13,2 - i tak 2 l wiecej niz latem. Co do braku mocy to moze Ci na jeden gar nie pali? Pozdrawiam Kamyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldiw16 Opublikowano 24 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 a czy przewody podcisnienia np (uszkodzony jest 1 )moze powodawac tak wysokie spalanie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 a czy przewody podcisnienia np (uszkodzony jest 1 )moze powodawac tak wysokie spalanie??? mało możliwe :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 29 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Mam ten sam silnik 1,6 gaźnik i zjada 13litrów tylko, że bez 5biegu. Spalanie obliczone przy jezdzie tylko na gazie!!!! Więc odpalanie i ruszanie na zimnym tez na gazie. Aha nie dodałem, że jeszcze czesto gesto z klimia;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 mam nissana primerę P10 1,6 16V 1991r gaźnik Spala mi 14 l gazu na 100km i na dodotek ma "muła"- totalnie zero mocy rególowałem już dolot gazu Srubą i to nic nie daje . Co moge zrobic aby to auto paliło mniej tego gazu ???? Czysciłem już mikser i sprawdzałem szczelność instalacji . instalacja ma 1,5roku. Filtr powietrza jest Nowy. A ile kilometreów zrobiłeś na parowniku? Jeżeli wymieniłeś swiece, filtry i kabelki i autko nie daje się wyregulować to na 90% masz do regenracji parownik (no chyba ża silnik już padaka, ale to inna historia i rzadko dotyczy Nismo ;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldiw16 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 na parowniku zrbine jest okolo 10 tys km i pozatym byl czyszczony i sprawdzany u gazowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Kupiłeś to auto dopiero czy nagle zaczeło tyle jeść? Hmm od stycznia się nic nie wyjasniło? A może masz po prosty szerokie kapcie, klima non stop? Jesli dogłębnie przebadałeś instalację gazową (o mikserze nic jeszcze nie było pisane) i elektryczną to pozostają jedynie opory toczenia. Patrzyłeś jak to auto jezdzi i ile benzyny pali po wyjęciu parownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 mam taki silnik i pali mi ok 9-10 l. Ale instalka I szej generacji bo na II giej - byo - jak piszcie ok 14 tu. Wywalony kat i sonda. Inaczej z tym silnikiem sie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldiw16 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 parownik sprawdzony , mikser odpowiedni (sprzawdzałem u kilku gaziarzy) , katalizator juz wywalilem dawno temu(jestem blacharzem) bo myslalem ze to byla przyczyna spalania, opory toczenia ok nic go nie "trzyma"... a o co chodzi dokladniej z ta sondą(odłączyć ją???) bo na benzynie tez mi pali jak smok okolo 12 l?100km [ Dodano: 04 Sie 2006, 00:09 ] opony są standartowe, klimatyzacji niestety w aucie nie posiadam:-( a sprawa wkorza mnie o tyle ze to auto kiedys palilo okolo 11 l na 100km wiec juz sam nie wiem co sie popsulo, a mechanicy "rozkladają ręce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Możesz uzupełnić profil bez obawy. Nie jesteś piersiasta ostra niunia zebyśmy zaraz zaczeli Cie napastowac;-D Jak napiszesz skad klikasz toktoś może poradzić Ci mechanika z Twojej okolicy kumatego. Swoją drogą możesz zawsze podjechać do ASO, powiedziec co się dzieje, niech Ci wycenią naprawę. Zeby wycenić muszą poszukać, a najcenniejsza tutaj jest diagnoza trafna za którą oczywiście nie zapłacisz;-) Ja tak ostatnio odwiedzięm ASO, nawet fajni mechanicy byli, jak nie maja zapierd.. to z sympatią do P10 podejdą i wiele innych rzeczy zobaczą, sami tym smigają. Oglądałeś połączenia od filtra do kolektora, może być gdzieś nieszczelność (np. przy gaźniku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldiw16 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 no tylko ze w aso to mnie znowu wykasuja bo juz raz bylem i nic nie dalo powiedzieli mi zee filtr powietrza mam niedobrej firmy(filtron) kazali mi kupic filtr "MANN-a " kupiłe i co ??? i nic!!! auto chleje jak chlalo wiec juz zadnym mechanikom nie wierze albo to sam naprawie albo sprzedam auto!, jestem z koronowa kolo bydgoszczy, gaźnik przejrzalem dosłownie z lupą i zadnej nieszczelności nie zauwarzyłem. :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 zrób analize spalin to kosztuje ok 30 PLN, świece, kable WN dobre? jesli analizator pokaże odchyły - jedź na regulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi