Gość Mrozu Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Siemanko. Pytanie jak w temacie. Mój 100NX 1.6 przy ostatnich mrozach i jeździe na krótkich dystansach osiągnął rekordowe 13L/100km. Jazda raczej spokojnia, ale gdzie się da to boczkiem na rękawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derebere Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 moja perla tez cos kolo tego..tyle ze umnie jeszcze awaria dochodzi...ale w serduszku cos sie sciska jak widze gdy wskazowka od paliwaopada ps. Jazda raczej spokojnia, ale gdzie się da to boczkiem na rękawie w sobote tak kolo 12 w nocy jak nie bylo ruchu chcialem do okola ronda tak boczkiem pojsc i nawet dobrze szlo do momentu az nie rzucilo tylem...i jak w anglii...pod prad pozdrawiam wlascicieli ekonomicznych nysek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 moze nie dokonca w temacie bo silnik inny ale raz wycisnalem ze swojego autka spalanie 31l wachy na 106km :shock: .... i wcale nie musialo byc zimno. generalnie na calym baku liczac srednie spalanie to od 14.0 (raz) do 16.5 (przewaznie) i 20.3 (raz) /100km. mam nadzieje ze troche Was to pocieszy :roll: pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 u mnie regularnie było cały czas ok. 10 głownie jazda miejsa, ale teraz przy tych morzach to cholera wie ile wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 srednio pali mi gazu 12l czyli tyle co w lato, ale daje mu sie rozgrzac do 30C na benzynie, wiec pewnie troche wiecej, ale to auto jest warte kazdych pieniedzy 8) PS Moj rekord to 16l Pb przy ostrym katowaniu, ale chyba mam inne dysze w gazniku stad ten wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 moze nie dokonca w temacie bo silnik inny ale raz wycisnalem ze swojego autka spalanie 31l wachy na 106km :shock: .... i wcale nie musialo byc zimno. generalnie na calym baku liczac srednie spalanie to od 14.0 (raz) do 16.5 (przewaznie) i 20.3 (raz) /100km.mam nadzieje ze troche Was to pocieszy :roll: pzdr! Ale Ty masz 200KM pod maską i RWD który aż kusi żeby chodzić bokami gdzie się da a ja mam tylko 90KM i FWD. Moj rekord to 16l Pb przy ostrym katowaniu, ale chyba mam inne dysze w gazniku stad ten wynik A jakie masz dysze? Wymieniałeś coś? Lepiej na nich jeździ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek19854 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 z tego co ostatnio zaobserwowałem przy -23 stopni to pali deczko więcej jakieś 11l w mieście(paliwa) na gaz nie przerobiłem jeszcze bo nie mam polskiego przeglądu pozdrawiam NDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 A jakie masz dysze? Wymieniałeś coś? Lepiej na nich jeździ? Pozdroponoc Szwab przerabial w gazniku...fakt, ze moje Nismo zjadlo Scirocco 120hp, ale nie wiem czy to daje jakiekolwiek porownanie, bo nie scigalem sie z zadnym NX( a teraz na dodatek sprzeglo sie gubi nawet po wrzuceniu 3jki :cry: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 To widze,że ze sprzęgłem nie tylko ja mam lekkie problemy. Moje na 2 i 3 biegu troszke za długo się klei i troszke na nim trace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolek Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 a mój zeżarł około 13-14 litrów :/ poracha totalna. dostał za to bana i czeka na powrót normalnych temperatur w garazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolek Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 mrozy puściły i spalił mi na trasie 5,5 litra przy jeździe tak do 120km/h to chyba nieźle jak na automat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 Tyle to nawe mi nie spalił w trasie jak jechałem 90, bo warunki na to niepozwoliły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 mrozy puściły i spalił mi na trasie 5,5 litra przy jeździe tak do 120km/h to chyba nieźle jak na automat?niezle nawet jak na manuala, mi sie nie udalo zejsc ponizej 6l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miras___ Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 A mój NX w mrozy palil 9 gazu teraz jak mrozy troche puscily to tak 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prezydent Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 A moja setka zima spala okolo 15,16 litrow na setke zalamujaca sprawa :cry: :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derebere Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 A moja setka zima spala okolo 15,16 litrow na setke zalamujaca sprawa :cry: :cry: a juz chcialem napisac ze moj pali duzo. panowie jaka jest optymalna ilosc obrotow do zmiany biegow??nie mowie o zmianie 1 na 2 bo tu troszke mniej zawsze. ale tak na wieksztch biegach zeby bylo male spalanie. ja zmieniam przy ok 2-2.5 tys. czy to w sam raz czy troszke za malo ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 panowie jaka jest optymalna ilosc obrotow do zmiany biegow??nie mowie o zmianie 1 na 2 bo tu troszke mniej zawsze. ale tak na wieksztch biegach zeby bylo male spalanie. ja zmieniam przy ok 2-2.5 tys. czy to w sam raz czy troszke za malo ?pzdr Jak zmieniasz bieg na wyższy to niepowinny obroty spadać poniżej 2000 czyli zmiany dokonujesz ok. 2700. Elo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 A moja setka zima spala okolo 15,16 litrow na setke zalamujaca sprawa :cry: :cry: a juz chcialem napisac ze moj pali duzo. panowie jaka jest optymalna ilosc obrotow do zmiany biegow??nie mowie o zmianie 1 na 2 bo tu troszke mniej zawsze. ale tak na wieksztch biegach zeby bylo male spalanie. ja zmieniam przy ok 2-2.5 tys. czy to w sam raz czy troszke za malo ? pzdr ja zmieniam 2.7-3.0 W trasie na Vtce natomiast jezdze od 2500 jezeli nie przyspieszam i nigdzie nie spiesze sie 8) NIe mozna przesadzac zbyt niskimi obrotami bo powoduje to rozciaganie lancucha i auto wiecej pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 NIe mozna przesadzac zbyt niskimi obrotami bo powoduje to rozciaganie lancucha i auto wiecej pali Przy zbyt niskich obrotach silnik też ma bardzo małą moc i bardzo jest obciążony i z tąd bierze się jego duży apetyt na paliwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi