Ziutek Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 Tak sobie dzisiaj popatrzyłem na swoją deskę w almie i zauważyłem że poprzedni właściciel - Holender - nie stosował takowych preparatów. Zauważyłem również, że podczas jazdy pod slońce w przedniej szybie mie mam odbicia deski jak to się zdarzało w poprzednim aucie, które traktowałem plakiem co jakiś czas. Aby upewnić się cd stanu plastików przejechałem po nich chusteczką i .... jest w miarę czysta ! :?: :shock: Tak sobie myślę, że to zasługa fitra p.pyłkowego i klimy (nie trzeba otwierać szyb w lecie). I teraz dylemat - czy zostawić wszystko jak jest czy czyścić plakiem? W zasadzie można tą operację wykonać pianką do czyszczenia plastików i efekt zostanie jak jest. A jak Wy dbacie o plastiki PLAK? NIE czy TAK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartolomeo Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 ja w mojej Micrze co jakiś czas (głównie w lecie) "konserwuję" plastiki takim Plakiem, który niby sprawia, że plastik matowieje. Tak czy inaczej nie zauważyłem jakichkolwiek negatywnych cech takiego, a nie innego postępowania. Podobnie rzecz się ma z Cytryną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Madmac Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Ja kiedyś używałem , ale tam w składzie jest jakis olej, albo cos podobnego . Po jakims czasie zbiera się kurz tylko tym razem juz tłusty. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 NIE NIE NIE !!! zadnego plaka na deske :/ bleee..... odbija sie i jest tlusta, jak jeszcze wezmiesz kierownice to koszmar :/ ja kupilem taki fajny srodek do plastikow w srodku w takiej butelce jak plyny do szyb (z pompka) zolty tylko cholera nazwy nie pamietam a nalepke odkleilem po czyszczeniu plastik jest matowy i kierownica robi sie taka "tepa" nie sliska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 To żeście odkopali Tylko potwierdziło to moje wątpliwości. Kupię piankę do plastików i w majowy łikend doprowadzam auto do czystości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ja osobiscie uzywam PLAK'a, lubie ten zapach i jak deska troche sie tak swieci no ale to rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 najlepsze są sciereczki do kompów i plastików, a plaka również używam ale po rozprowadzeniu przecieram suchą szmatką i ładnie się zbiwera cały syf i kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adig Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Plak jak najbardziej -raz przez zapach -dwa lubię ten błyszczący efekt Faktycznie może odbija się w przedniej szybie deska ale nie jest to az tak uciązliwe. Choć płyn do komputerów to może i dobry pomysł, wypróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 jak jeszcze wezmiesz kierownice to koszmar ja raczej kierownicy nie smaruje tym - to tak jakbyś sobie buty od spodu posmarował olejem i pedały też. Nigdy nie smarowałem tym ani kierownicy, przełącznków przy kierownicy. Kierownice wystaczy przetrzeć wilgotną szamtką. Są też dostepne wersje matowe plaka - nie sprawdzałem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mazi'97 Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 osobiście konerwuję kokpit plakiem. w poprzednich moich autach faktychnie dawało to efekt odbicia w przedniej szybie, który znacznie odraniczał wicoczność przy słonecznej pogodzie. w nysce natomiast zauważyłem, że efekt ten nie występuje. jest to chyba wynik specyficznej / matowej powierzchni plastiku na kokpicie. spokojnie można "wylewać" każdą ilość plaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Wyczyściłem plastiki pianką komputerową a następnie przetarłem gąbką nasączoną plakiem *(oprócz podszybia). Efekt zadowalający. jedno mnie zaskoczyło - pianka potrafi rozpuscić farbę na przełącznikach przy kierownicy !! zgroza !! w poprzednim aucie była mocniejsza. Przy okazji podokręcalem wszystkie wkręty i zdecydowanie przestało trzeszczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 jak jeszcze wezmiesz kierownice to koszmar ja raczej kierownicy nie smaruje tym - to tak jakbyś sobie buty od spodu posmarował olejem i pedały też. Nigdy nie smarowałem tym ani kierownicy, przełącznków przy kierownicy. Kierownice wystaczy przetrzeć wilgotną szamtką. Są też dostepne wersje matowe plaka - nie sprawdzałem jeszcze. no ja tez nie ale kiedys na myjnie pojechalem i mnie tak urzadzili.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_okecie Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 jak popryskałem troche Plakiem w sobote to we WTOREK Endriu mi wpieral ze auto czyścilem Plak dobra rzecz, na kierownicy slizga sie mniej niz na gałce skrzyni biegow- masakra :] Tylko faktycznie odbija sie deska w szybie... ale tylko troszeczke;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 jak popryskałem troche Plakiem w sobote to we WTOREK Endriu mi wpieral ze auto czyścilem Plak dobra rzecz, na kierownicy slizga sie mniej niz na gałce skrzyni biegow- masakra :] Tylko faktycznie odbija sie deska w szybie... ale tylko troszeczke;) no jak mi raz lapa z galki sie sliznelna to jak piznalem w cb.. to palucha obdarlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi