gregor Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Czy spotkał sie ktoś z czymś takim: podczas gwałtownego hamowania z okolic przednich zacisków słychać stukanie w momencie jak samochód się już zatrzymuje i jest problem z zablokowaniem kół na suchej nawierzchni, wogóle ostatnio skuteczność hamowania jest kiepska. Sprawdzałem tarcze i klocki i jak narazie jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość --Mlody-- Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 kurcze, mialem pare problemow z hamulcami, w zasadzie jeszcze mam, ale stukac nic nie stukalo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość minio Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Przyczyną może być odklejenie się okładziny ciernej od części metalowej klocka, obie części przesuwają się względem siebie i stukają, powstaje dodatkowy luz co zmniejsza skuteczność hamowania, sugeruję dokładne sprawdzenie klocków. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubo Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Czy spotkał sie ktoś z czymś takim: podczas gwałtownego hamowania z okolic przednich zacisków słychać stukanie w momencie jak samochód się już zatrzymuje i jest problem z zablokowaniem kół na suchej nawierzchni, wogóle ostatnio skuteczność hamowania jest kiepska. Sprawdzałem tarcze i klocki i jak narazie jest ok. Witam, czy możliwe jest że mamy podobny problem? http://nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t...c6756aaab8d67b0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 14 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 już problem za hamulcami rozwiązany: winne były klocki, które nierównomiernie sie ścierały i troszkę "zaorały" tarcze. Klocki wymieniłem, oddałem tarcze do przetoczenia i juz jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ku2000 Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 a do tych klockow mam male zapytanko. jakie klocki byly by najlepsze, jakiego producenta, zeby problem sie nie pojawil, poniewaz u jest to samo. jedyni inaczej sie objawia, bo dopiero po rozgrzaniu hamulcow i probie mocniejszego hamowania przy niskiej predkosci. to jak mowicie jest wina klockow bo moje sa jeszcze jak nowe(chodzi o grubosc). pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 a do tych klockow mam male zapytanko. jakie klocki byly by najlepsze, jakiego producenta, zeby problem sie nie pojawil, poniewaz u jest to samo. jedyni inaczej sie objawia, bo dopiero po rozgrzaniu hamulcow i probie mocniejszego hamowania przy niskiej predkosci. to jak mowicie jest wina klockow bo moje sa jeszcze jak nowe(chodzi o grubosc). pozdrawiam kazdy ma swoje przejscia i kupuje swoje ulubione ;] ja mam kashyama... nie pyla bardzo i sa niedrogie.. problemow z hamowaniem nie mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lowiec Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 ja mam ferodo primer i tarcze brembo zadnych problemow...pasazerowie doceniaja zapiecie pasow przed rozpoczeciem jazdy;) pozdrawiem slawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.