Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

skromny poczatek

Guest bun
 Share

Recommended Posts

cai zrobisz spokojnie sam :) nie ma co popsuc

porting jak sie postarasz i zrobisz to wedlug instrukcji z forum tez powinno byc ok. co do zaplonu to podjedz do jakiegos zaufanego fachowca i powiedz zeby ci na tyle przyspieszyl zaplon zeby nie bylo stukowego (ale i tak najlepiej to ustawia coobcio :P tyklo nie mam czasu zeby do niego skoczyc :cry: )

generalnie CAI to bym sie podjal ale jesli chodzi o porting to bez kogos kto to robil i to najlepiej nie raz wogole nie podchodze do tematu, poza tym najlepiej to by bylo podjechac do kogos na caly dzien i to skleic ladnie ;]

zawsze bedzie mozna na kogos zgonic :P:P poczytaj forum... zobaczysz ze grzebanie przy autku nie jest takie straszne :) a pozneij sam zadecydujesz czy dasz komus do zrobienia czy zrobisz samemu :)

trzymam kciuki za osiagi ;]

wyniki to raczej dzieki odelzeniu, ale dzieki i tak :P powaznie... najpowazniejsze z tych modow to chyba porting, ale i tak... pol dnia i zrobione, a jaka satysfakcja... popsuc niczego nie popsujesz, a nic nie da Ci takiej satysfakcji jak samodzielne upapranie sie silnikiem swojego samochodu :)

porting może i nie jest trudny........ ale przydało by się żebyś też splanował głowice i rozwiercił kanały ssące i wydechowe a potem je wypolerował i wcale to nie jest takie proste bez odpowiedniego sprzętu

teraz może bierz się za wydech, nie wiem ile chcesz kasy na to przeznaczyć ale dobrze by było zrobić kolektor 4-2-1 i reszte przelocik z końcowym tłumikiem

Guest Xzandafer
Wszystko to zrobisz spokojnie sam :) ja po tym mialem 17 koni przyrostu... aha, i jeszcze wywal kata :)

Sami ja widze, ze Ty na prawde wierzysz w te wyniki z hamowni ;)

tym razem wyjdzie na owrot 170Nm i 150Km ;)

Nie no troche czasu minało ten typ od hamowni mam nadzieje żę ogarnął już temat...

niestety ale chyba jednak plan podkrecania umrze... niewiele malych (malo kosztownych) rzczy ktore moga cos dac w jednopunkcie...

chyba czas sie rozejrzec za P11 GT :)