Guest rak Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 witam od 2 dni padły mi zegary na desce rozdzielczej (obr. prędk.temp. paliwo), nie działa też licznik kilometrów (nie dodaje). diodki i podświetlenie działa. uruchomiła się też kontrolka silnika. czasami wszysto sie włącza i jest OK do momentu wyłączenia silnika. może ktoś ma pomysł co zrobić (wizyte w ASO wolałbym sobie darować). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Scyzor Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 witamod 2 dni padły mi zegary na desce rozdzielczej (obr. prędk.temp. paliwo), nie działa też licznik kilometrów (nie dodaje). diodki i podświetlenie działa. uruchomiła się też kontrolka silnika. czasami wszysto sie włącza i jest OK do momentu wyłączenia silnika. może ktoś ma pomysł co zrobić (wizyte w ASO wolałbym sobie darować). A liczniki wyświetlają jakieś cyferki, czy są czyste? Bo wszystko wskazuje na to, że tablica liczników nie dostaje zadnego sygnału poza napięciem. Może z jakiegoś powodu kostka Ci się odpięła? Demontowałeś ostatnimi czasu deskę rozdzielczą? pzd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rak Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 licznik wyswietla cyferki ale stoi , zegarek działa bez problemów. na razie nic nie demontowałem, chyba spróbuje odpiąć deskę i popsikać czymś w kostkę. wczoraj gdy zegary ruszyły spróbowałem zrobić test wg instrukcji z manuala, zegary działały wszysto byo OK.niestety nie miałem przy sobie instrukcji i nie spisałem wyświetlanych kodów błędów. po wyłączeniu silnika znowu kicha. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ynio Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 popsikaj elektrosolem. cos nie kontaktuje, tylko nie koniecznie przy samej desce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vqsoft1 Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 licznik wyswietla cyferki ale stoi , zegarek działa bez problemów. na razie nic nie demontowałem, chyba spróbuje odpiąć deskę i popsikać czymś w kostkę. wczoraj gdy zegary ruszyły spróbowałem zrobić test wg instrukcji z manuala, zegary działały wszysto byo OK.niestety nie miałem przy sobie instrukcji i nie spisałem wyświetlanych kodów błędów. po wyłączeniu silnika znowu kicha. pozdrawiam wiesz moze gdzie na serwisowce znalesc ten test zegarow? lub moze masz chwile aby opisac to wlasnymi slowami ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rak Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 ja swoje zegary znalazłem w części elektrycznej, "meters and gauges" str 173 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.