Gość czechoj Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Mam mały problem z ustaleniem pierwotnego koloru pojazdu otóż z nr VIN wychodzi (tak domniemam) że: kolor wnętrz auta to czarny a jaki powinien być na zewnątrz? gdzie kończy się malowanie wnętrza a gdzie zaczyna sie powloka zewnętrzna? VIN: SJNEAAK11U4042006 Model code: EAEALBFK11EGA---D- Internal color: G - BLACK Production year/mon: 0010 Model start year: 9208 Model finish year: 0211 Model: Nissan MICRA K11E Description: ENGINE - CG10DE TYPE ENGINE TRANS - 5-SPEED MANUAL TRANS AREA - EUROPE GROUP C 2WD GRADE - L TYPE BODY - 3 DOOR HATCHBACK Description: #BWAX- HRST3-REAR HEADRESTS MUDG2- PS. Cała komora silnika jest czarna matowa, to samo tył auta pod klapą (3-cie drzwi), odkryte elementy w kabinie również są całę czarne i wypolerowane. Zewnątrz auto ma kolor "indigoblau" i receptura koloru wpieta jet do ksiązki serwisowej z pieczątką Nissana (sprzedawcy). Auto nie było serwisowane w salonie gdzie zostało nabyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 tutaj pojawia sie problem, bo najczęsciej oznaczenie o lakierze jest albo na słupku przy drzwiach kierowcy, albo przy silniku(tak jak w mojej k12), jeżeli któryś z tych elementów miałeś zmieniany to może być ciężko :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czechoj Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 auto miałobyc niebite i faktyczne ogledziny u majstra specjalisty to potwierdziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotri Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Ciekawe. Myślalem że sawsze jest taki sam kolor na zewnątrz jak i wewnątrz. Ja mam niebieski metalik i elementy pod maska oraz pod klapa sa niebieskie matowe a we wnetrzu juz zwykly lakier. Wygląda jakby komuś się kolor nie spodobał :wink: i przemalował. A co to za kolor "indigoblau" :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czechoj Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Ja też tak myślałem, ale teraz sam już nie wiem kurcze. Wpisując nieco zmodyfikowany VIN okazuje się że występują dwa kolory internal i externel np: VIN: SJNEAAK11U4022006 Model code: EAEALBFK11EGA-5--L Internal color: K - GRAY External color: KL0 - SILVER Production year/mon: 0009 Model start year: 9208 Model finish year: 0211 Model: Nissan MICRA K11E Description: ENGINE - CG10DE TYPE ENGINE TRANS - 5-SPEED MANUAL TRANS AREA - EUROPE GROUP C 2WD GRADE - L TYPE BODY - 3 DOOR HATCHBACK Description: MLDGG- PWST2-F/POWER STEERING Indigoblau to odmiana niebieskiego. Auto było po Lukas Banku i wiem, że była przemalowywana ale nie rozumiem skąd te dwa kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czechoj Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 No i jeszcze ten VIN: VIN: SJNEAAK11U4052006 Model code: EAEALTFK11EGAD2DFB Internal color: G - BLACK External color: KL0 - SILVER Production year/mon: 0011 Model start year: 9208 Model finish year: 0211 Model: Nissan MICRA K11E Description: ENGINE - CG10DE TYPE ENGINE TRANS - 5-SPEED MANUAL TRANS AREA - EUROPE GROUP C GRADE - SI TYPE BODY - 3 DOOR HATCHBACK Description: #BWAX- ABAGS-DRIVER ASSIST AND SIDE AIRBAG ACON3-F/AIR CON HRST3-REAR HEADRESTS PWDW5-F/PWR WDW REGEG- SKIDC-F/4WHL ANTISKID SPKR6- WHSTE- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość L05_PL Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Ehhh z tym że :] Internal color --> to kolor wnętrza pojazdu, tapicerka itp External color --> to kolor karoserii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czechoj Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 czyli w moim przypadkuu nie mam określonego koloru zewnętrznego auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 czyli w moim przypadkuu nie mam określonego koloru zewnętrznego auta? Jak nie jak tak Kolor to Z11 i udało mi się znaleść, że to jest Pearl Black Metallic. Kolor wykonczenia wnetrza G czyli black Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czechoj Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 a jak to wynalazłeś? Dzięki to rozwiało moje wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 a jak to wynalazłeś? Dzięki to rozwiało moje wątpliwości Kod koloru z programu serwisowego, a jego rozwiniecie z netu (bo akurat tego kodu nie bylo w rozpisce skrotow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi